Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Boztepe ve beraberindeki heyet, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret etti. Ziyaret sırasında derneğin 2021 yılı planlamaları ve 2023 hedefleriyle ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.
TÜRKİYE GASTRONOMİ HARİTASI OLUŞTURULACAK
Buluşmada, ülkemizin turizm geleceğinin en önemli parçalarından biri olan Türkiye Gastronomi Haritası’nın oluşturulmasına yönelik yapılacak olan çalışmaların desteklenmesi kararlaştırıldı.
TURİZME İVME KAZANDIRACAK
GTD’den yapılan açıklamada, Bakan Ersoy’un gastronomi turizmine yönelik “Zengin Türk mutfağının yeni oluşturulacak gastronomi rotaları ile turizme ivme kazandıracağı ve markaların tanıtımı konusunda da çok büyük katkı sağlayacağı” şeklindeki değerlendirmesi de yer aldı.
GTD FAALİYET SUNUMU YAPILDI
Aynı zamanda Gastronomi Turizmi Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ile tanışma anlamı da taşıyan ziyarette, Bakan Mehmet Nuri Ersoy’a bir de sunum yapıldı. Sunumda GTD’nin projeleri arasında yer alan “Xsights Pandemi Araştırma Raporu” ve “Gastroköy Projesi”, Ersoy tarafından ilgiyle izlendi. Buluşmaya katılan isimler ise şu şekildeydi: GTD Genel Sekreteri Levent Eren, Başkan Yardımcısı Koraltan Saygın, Yönetim Kurulu Üyesi Önder Dinler, GTD Kahramanmaraş Başkanı Sami Kervancıoğlu, GTD Trabzon Başkanı Ahmet Tütüncü, GTD Bilim Kurulu Üyesi ve Çevre Komitesi Başkanı Doç. Dr. Efsun Dindar, GTD Dış İlişkiler Komite Üyesi Nermin Yurtoğlu, GTD Bilim Kurulu Üyesi Dr. Nur Undey ve Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Salih Güney.