Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye turizmde gözünü Orta Doğu’ya dikti…

Avrupa’daki ekonomik durgunluk ve Rusya’daki daralma, turizimcileri Orta Doğu’ya yöneltti.

Avrupa’daki ekonomik durgunluk ve Rusya’daki daralma, turizimcileri Orta Doğu’ya yöneltti. Bu doğrultuda Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) üyesi işletmeler, geleneksel Mayıs ayı toplantısında konuyu gündemine aldı.

2015’in ilk 4 ayında Türkiye’ye gelen Arap turist sayısında yüzde 39 artış olurken, Avrupa Birliği’nin Körfez ülkelerine Schengen vizesini kaldırarak serbest dolaşım hakkını sağlama girişimini gündemine alması, Türk turizmcileri tedirgin etti. Avrupa’daki ekonomik durgunluk ve Rusya’daki daralmadan kaynaklanan kaybı telafi etmek için Orta Doğu’ya odaklanan turizmciler, Körfez pazarını kaybetmemek için teyakkuza geçti.

Körfez ülkelerinden 2015’in ilk 4 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39 daha fazla turist çeken Türkiye, Brüksel’in bu girişimine karşı çalışmalar yürütecek.