SKAL İstanbul Kulübü, Mövenpick İstanbul’da buluştu

Yazar Kadir Toprakkaya

SKAL İstanbul Kulübü’nün Ekim ayı buluşması, Mövenpick İstanbul Hotel’de gerçekleşti. Türk bankacılığında 1990’lı yılların efsane isimlerinden İbrahim Betil’in konuk konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe katılım hayli fazlaydı.

SKAL İstanbul Kulübü Başkanı Bahar Birinci’nin “Hoşgeldiniz” konuşmasıyla başlayan programda aktarılan bilgiler, konuklar tarafından dikkatle dinlendi. Şu sıralarda kendini sivil toplum gönüllüsü olarak hizmet vermeye adayan İbrahim Betil’in konuşması ise son derece anlamlıydı.

İBRAHİM BETİL: 5 YILDA 315 BİN KİŞİYE DOKUNDUK

Konuşmasında sürdürülebilir kalkınmaya yönelik iyi yaşam projeleri geliştiren “Sen De Gel Derneği” ile 5 yıl içinde 315 binden fazla Senegal ve Gambiya vatandaşının hayatlarını değiştirdiklerine değinen Betil; “Derneğimiz kısa zamanda bağışçıları, destekçileri ve toplum gönüllüleriyle birlikte büyük bir hizmet topluluğuna dönüştü” şeklinde konuştu.

EKMEK YERİNE EKMEK FABRİKASI, SU YERİNE SU KUYUSU

Duyarlı bağışçıların da desteğiyle dünyanın en az gelişmiş ülkeleri arasında yer alan Afrika ülkesi Gambiya ve Senegal’de sürdürülebilir yaşam ve kalkınma projeleri ürettiklerini görsel sunum eşliğinde anlatan İbrahim Betil; “Ekmek yerine ekmek fabrikası kurduk. Şişelerle su taşımak yerine su kuyuları açtık. Ancak oralardaki yaşamın zorluklarını anlatmak için kelimeler yetmiyor. Görmek ve yaşamak lazım, yardım etmek lazım” mesajı verdi.

SKALİTE 2017 ADAYLIĞINA ÇAĞRI

Bu sene SKALİTE Ödülleri’nin 20. yılını kutlayacakları bilgisini aktaran Başkan Bahar Birinci ise; “20 yıldır kesintisiz devam eden ve turizm sektöründe kaliteye yapılan katkı ve yatırımları ödüllendiren bu anlamlı ödüller, bu sene 27 Kasım tarihinde yapılacak törenle sahiplerini bulacak” açıklamasında bulundu.

SKALİTE ADAYLIK KRİTERİ: HER ŞEYE RAĞMEN

SKAL üyeleri ve turizm dünyası olarak geçirdikleri son iki yılın, hiçbir döneme benzemeyen çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalınan bir dönem olarak geçtiğine değinen Birinci; “Birçok meslektaşımız ve kurumlarımız hayatta kalma savaşı vermiş ve hala vermektedirler. Bundan dolayı turizmde kalitenin değerlendirmesinin yanı sıra geçirilen iki senenin özeline istinaden, bu sene SKALİTE adaylık kriterini ‘Her Şeye Rağmen’ olarak belirledik. Geçtiğimiz 18 ay içerisinde ‘her şeye rağmen’ yatırım yapmış, turizmin tanıtımına ve kalitesine katkıda bulunmuş olan, aday olmak isteyen kurum ve kişilerin en geç 26 Ekim 2017 akşamına kadar müracaatlarını [email protected] adresine e-mail ile yapmalarını rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Mövenpick İstanbul Hoteli Genel Müdürü Bozkurt Atabek’in ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya katılım hayli fazlaydı…

Etkinliğin konukları arasında, Türk-Alman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruhet Genç de vardı. Daha önceden Bilgi Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü olarak görev yapan Genç, gazetecilerle oturmayı tercih etti. Bora Özgen, Hatice Ünal Bilen, Ruhet Genç, Kadir Toprakkaya ve Canan Toprakkaya…

Buluşmanın sonunda SKAL İstanbul Başkanı Bahar Birinci tarafından Mövenpick İstanbul Hotel Genel Müdürü Bozkurt Atabek’e, gösterdiği harika ev sahipliği için bir hatıra takdim edildi…

Mövenpick Istanbul Otel

Mövenpick İstanbul Hotel’in konuklara bir de sürprizi vardı. Otelin İtalyan Executive Chef’i Giovanni Terracciano tarafından hazırlanan çikolata likörü konuklara ikram edildi. Likör için “olağanüstü” yorumunda bulunan TOURMAG Turizm Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Canan Toprakkaya, tarifin bütün ayrıntılarını öğrenerek derginin yeni sayısında okurlarla paylaşmak üzere not aldı…

tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER