Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Palandöken’de kayak sezonu açıldı

Önemli kış turizmi merkezlerinden Palandöken’de kayak sezonu, havai fişek gösterisiyle

Önemli kış turizmi merkezlerinden Palandöken’de kayak sezonu, havai fişek gösterisiyle açıldı. Türkiye’nin 1.890 rakımdaki en yüksek şehirlerinden olan ve kış turizminde adını dünyaya duyuran Erzurum’da kayak pistleri açıldı. Kentteki bir otel tarafından düzenlenen kayak sezonu açılış organizasyonunda, havai fişekler eşliğinde meşaleli kayak gösterisi yapıldı.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 derece olmasına aldırış etmeyen davetliler, sporcuların pistten inerek gerçekleştirdiği gösteriyi beğeniyle izledi. Yurt içi ve yurt dışından gelen çok sayıda davetli, alkışlarla gösteri yapan sporcuları destekledi. Gösterinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, kentte kayak heyecanının başladığını söyledi.

tourmag-palandokendekayaksezonuacildi2

TÜM HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Bekledikleri kar yağışının gerçekleştiğini ifade eden Azizoğlu; “Artık ümit ediyoruz ki Nisan ayının son günlerine kadar Palandöken’de kar olacak. Yerli ve yabancı misafirlerimiz, güzel bir kayak sezonu geçirecek. Bu yıl Şubat ayında 2017 Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları Festivali (2017 EYOWF) Erzurum’da yapılacak. Bununla ilgili hazırlıklarımızı da tamamladık. Bununla birlikte kayak merkezlerimiz de kayak sezonuna hazır hale getirildi” diye konuştu.

tourmag-palandokendekayaksezonuacildi3

KIŞ VE KAYAK DENİNCE AKLA ERZURUM GELİYOR

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise, 2016-2017 kış turizmi sezonunu açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Bugün etkili olan kar yağışıyla pistlerin kayağa hazır hale getirildiğini dile getiren Sekmen; “Gerek ulusal düzeyde gerekse de uluslararası düzeyde tüm kayakçıları Erzurum’a davet ediyoruz. Kış ve kayak deyince Erzurum insanların aklına geliyor. Anadolumuzun bu serhat şehrine bütün sporseverleri davet ediyoruz. Gelsinler tatillerini burada geçirsinler” dedi.