Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nemrut Dağı’nda turizm sezonu açılıyor!

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan ve ‘Dünyada güneşin doğuşunun

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan ve ‘Dünyada güneşin doğuşunun ve batışının en güzel izlendiği yer’ olarak bilinen Nemrut Dağı’nda turizm sezonu açılıyor.

Yaklaşık 4 aydan beri kış uykusunda olan Nemrut Dağı’nın yolunun kardan temizlenmesi için çalışmalar yürütülüyor. UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan ve ‘Dünyada güneşin doğuşunun ve batışının en güzel izlendiği yer’ olarak bilinen Nemrut Dağı’nda turizm sezonu açılıyor.

2 bin 256 metre yükseğindeki devasa heykellerin bulunduğu Nemrut Dağı, kış mevsiminin yumuşak geçmesi ve bahar aylarında havaların güzel olması üzerine kapılarını ziyaretçilere açılıyor.

Nemrut Dağı’nın yaklaşık 3 kilometrelik yolunun kar nedeniyle kapalı olduğunu ve Nisan ayı başından itibaren turistleri ağırlayacağını ifade ettiler.

Takvim