Martı İstanbul Hotel’in mutfağında yeni bir imza…

Yazar Özlem Şahin

Basın Bülteni

MARTI ISTANBUL HOTEL’İN MUTFAĞINDA YENİ BİR İMZA: MEHMET SİRİŞ

Şehrin kalbindeki mükemmel lokasyonu ile İstanbul’un buluşma noktası olan Martı Istanbul Hotel’in mutfağı, yurt dışında gastronomi hakemliği yaparak ülkemizi başarıyla temsil eden Executive Chef Mehmet Siriş’e emanet edildi.

Geleneksel motifleri çağdaş sanatla buluşturduğu benzersiz tasarımı, şehir hayatının tüm renklerini içinde barındırdığı konsepti ile dikkat çeken Martı Istanbul Hotel’in yeni Executive Chefi Dünya  Aşçılar  Birliği (WACS) sertifikasına sahip, Türk  hakem statüsü taşıyan Mehmet Siriş oldu. Deneyimli Executive Chef, Martı Istanbul Hotel’de Türk ve Dünya mutfağına ait birbirinden lezzetli yemeklerle konuklarına lezzet şöleni yaşatacak.

Türkiye’nin En İyi Otellerinde Kazanılan Deneyim…

Lise yılları sonunda Güney Doğu mutfağı ile başladığı meslek yaşamına askerlik görevinden sonra iki yıl Irak’taki Enka & Hidrogranje ortaklığında özel (VIP) aşçı olarak devam eden Siriş, Bağdat’ ta bulunan Al-Raşhed Otel’de dünya mutfağı üzerine araştırmalar yapmıştır. Körfez Krizi sonrasında İstanbul’da çeşitli restoranlarda mutfak şefliği görevinde bulunan Şiriş, Türkiye’nin en iyi otellerinde kazandığı deneyimlerle başarı merdivenlerini tırmanmıştır. 1993-2002 yılları arasında Çırağan Sarayı’nda(Kempinski Otel) Ziyafet Mutfak Şefliği, sonrasında Mövenpick Hotel İstanbul‘da Executive Sous Chef, Eresin Otel İstanbul‘da Baş Aşçılık görevlerinde bulunan, Intercontinental Otel Grubu’nun markası Holiday Inn Airport İstanbul’un mutfağını yöneten Siriş, daha sonra Antalya’da bulunan Adam & Eve ve Kuveyt’te bulunan Mövenpick Otel’inin açılışını da başarı ile tamamlamıştır. Bir dönem İstanbul’da kendisine ait restorantın işletmeciliğini yapan Siriş, son olarak Hilton Kozyatağında Executive Chef olarak görev yapmaktaydı.

Martı Istanbul Hotel Hakkında:

Alışveriş, kültür ve iş hayatının kalbi olarak nitelendirilen, aynı zamanda eğlenceli ve hareketli gece yaşantısının da merkezi olan Taksim’de yer alan Martı Istanbul Hotel, tarihi zenginliklerine yakınlığının yanı sıra, eşsiz Boğaziçi kıyılarına da kolay ve kısa ulaşım mesafesinde. Zarafet ve şıklığın adresi Martı Istanbul Hotel 11 kata yayılmış 31’i süit olmak üzere 270 odadan oluşuyor. Her biri gün ışığı alan toplantı salonları, uluslararası lezzetleri yerel tatlarla harmanlayan mutfağı, tarifsiz bir İstanbul manzarasına hâkim terası, rahatlatıcı SPA’sı ve fitness alanları ile konuklarına benzersiz bir deneyim yaşatıyor. Dünya çapında yalnızca 82 otelin sahip olduğu International Five Star Diamond ödülüne sahip olan Martı Istanbul Hotel, CATHIC 2013 ödülü ile de çevredeki en iyi şehir oteli unvanına sahip. Dünyaca ünlü tasarımcı Zeynep Fadıllıoğlu tarafından tasarlanan ve modern mimarisi içinde Selçuklu’dan ve Osmanlı’dan geleneksel motifleri taşıyan Martı Istanbul Hotel, dekorasyonunda ünlü sanatçıların eserlerine yer veriyor.

N’PR İletişim Danışmanlığı

tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER