İtalya`da Türkler`in kıskandıran başarısı

Yazar Kadir Toprakkaya

 

İtalya`nın her yıl tüm dünyada faaliyet gösteren İtalyan restoranlarının lezzet, hizmet ve ürün kalitesine verdiği “Marchio Ospitalitâ Italiana” sertifikasına bu sene Türkiye`den Da Mario, Gina ve Mezzaluna layık görüldü.

Kazanan restoranlara 17 Ekim 2014 Cuma günü ödülleri Venedik Sarayı’nda düzenlenen özel bir davet ile İtalya Ankara Büyükelçisi Gianpaolo Scarante, İtalya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Federica Ferrari Bravo, İtalyan Ticaret Odası Başkanı Giuseppe Alberto Moggi ve Genel Sekreteri Fatih Ayçin tarafından verildi.

UNIONCAMERE (İtalyan Odalar birliği) tarafından koordine edilen ve ISNART tarafından yürütülen proje’nin Türkiye ayağını ise, İtalyan Ticaret Odası yönetiyor. Aday restoranlar ise başvurularını, Türkiye’deki İtalyan Ticaret Odası üzerinden yapıyor. Adaylığı kabul edilen restoranlar, İtalya Sertifika Komitesi tarafından değerlendirildikten sonra sertifika almaya hak kazanan restoranlar belirleniyor.

İtalyan kültürü, konukseverliğini ve mutfağını dünyada en iyi şekilde tanıtan aday restoranlar İtalyan Sertifika Komitesi tarafından belirlenen kriterlere göre değerlendiriliyor. Sertifikaya hak kazanan Da Mario, Gina ve Mezzaluna, orijinal İtalyan ürünlerinin kullanılması, menüdeki şarapların orijinal İtalyan şarabı olması ve restoranda İtalya kültürünün yansıtılması gibi kriteleri en iyi şekilde yerine getirerek, verilen sertikasyon ile kalite standartlarını bir kez daha kanıtlamış oldular.

tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER