Elexus’tan Damak Çatlatan Yılbaşı Sofrası Tarifleri

Yazar Elif Türkoğlu

Elexus Şeflerinin ustalığıyla hazırlanan, damak çatlatan lezzetlerle dolu muazzam bir yılbaşı sofrasına ne dersiniz! Kişniş soslu somon dilimlerinden, nar dressingli Iceberg salatasına, rezeneli favaya ve pekmez ve kestaneli ördeğe kadar, her bir lezzet titizlikle seçildi ve ustaca hazırlandı. Yılbaşı tartının altında yatan sırları keşfedin ve bu lezzet yolculuğunda bizimle birlikte olun.

Sevdiklerinizle bir araya geldiğiniz bu özel günü unutulmaz kılmak için Elexus Şefleri’nin birbirinden lezzetli ‘Yılbaşı Sofrası Tariflerini’ sizlerle paylaşıyoruz. Usta şeflerimizin hazırladıkları yapımı kolay ve lezzetli tariflerle yılbaşı sofralarınız şenleniyor.

Şef Adnan İde’den Kişniş ve Portakallı İnce Dilimlenmiş Somon Dilimleri Tarifi:

500 gr. Somon filetoyu temizleyerek ince dilimler haline getirin. Soya sosu, zeytinyağı, taze portakal suyu, sarımsak, deniz tuzu, acı kırmızı biber, kişniş tohumu ve dereotu ile hazırlanan sostan somonları marine edin. Taze kişniş yaprakları ve portakal kabuğu ile süsleyerek servis edin.

Şef Talip Reyhanlı’dan Zeytinyağında Hafif Pişirilmiş Iceberg Salatası ve Nar Dressing Tarifi:

Yedikule marulu ve küçük boy Iceberg Salatasını hazırlayın. Zeytinyağı, nar ekşisi, dövülmüş sarımsak, taze limon suyu, deniz tuzu ile marinelenmiş marulları hafifçe kızartın. Nar ekşisi, incir sirkesi, limon suyu, tuz ve toz şeker ile hazırlanan sosu salatanın üzerine ekleyin. Sızma zeytinyağı, nar taneleri ve İzmir tulum peyniri ile servis edin.

Şef İbrahim Özdemir’den Yeşil Bahçe Otları Yağı ile Rezene ve Fava Tarifi:

Rezeneyi dilimleyip sarımsak ve zeytinyağında kızartın. Limon kabuğu, tuz ve şeker ekledikten sonra su ve zeytinyağı ile pişirin. Fava için soğan ve sarımsağı kavurun, fava, tuz, limon suyu ve su ekleyip pişirin. Yeşil otların yağını hazırlayın ve servis edin.

Şef Bektaş Aslan’dan Limon Zest & Semizotu Tarifi:

Limon kabuklarını zeytinyağı ile blend edin. Yoğurt, Labne Peyniri, sarımsak ile karıştırın. Semizotu yapraklarını limon kabuğu rendesi, tuz, limon suyu ve zeytinyağı ile harmanlayın. Yoğurtlu karışımın üzerine semizotunu, nar taneleri ve zeytinyağı ile servis edin.

Şef Ali Acar’dan Pekmez ve Kestaneli Ördek Tarifi:

Tulum çıkartılmış ördeği baharatlar, portakal suyu ve pekmezle marine edin. Kestaneleri fırında pişirin ve sos hazırlayın. Ördeği tavada kızartın, sos ekleyerek fırında pişirin. Dilimleyip sos ile servis edin.

Şef Uğur Türkcan’dan Chia Çıtırları ile Bal Kabağı ve Tahinli Yılbaşı Tart Tarifi:

Bal kabağını şeker, bal, tarçın ve karanfil ile fırında pişirin. Şerbetini çekerek karamelize edin, ceviz ve baharatları ekleyin. Tart hamuru hazırlayın, bal kabağı harcını ekleyin ve Chia tohumu ile süsleyin. Yılbaşı kurabiyeleri ekleyerek pişirin ve pudra şekeri ile servis edin.

tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER