Gurme Şövalyeler buluştu

Yazar Kadir Toprakkaya

Dünya’nın en eski gurme degustator kuruluşu Chaine des Rotisseurs üyeleri, Sheraton Adana Otel Villa Mare Restoran’da akşam yemeğinde bir araya geldi.

Geçmişi ortaçağa uzanan, yıllar sonra 1950’de kurulan ve ortak ilgi alanı yemek sevgisi üzerine kurulu, erkek üyelerinin “Şövalye” olarak adlandırıldığı Chaine Des Rotisseurs üyelerinin katılımı ile gerçekleşen yemeğe, Chaine Des Rotisseurs Çukurova Yönetim Kurulu Başkanı İlter Varinli ve Sheraton Adana Otel Genel Müdürü Şenda Barreto Gomez ev sahipliği yaptı. Otelin Villa Mare Restoranında düzenlenen akşam yemeğinde konuklar, Executive Chef Sedat Köseoğlu ve ekibi tarafından hazırlanan özel bir menü ile ağırlandı.

IMG_0571

Chaine des Rotisseurs derneği üyeleri birbirinden leziz yemekleri tadarken bir yandan da yemeklerin içeriklerini dinlediler. Tüm katılımcılar için keyifli bir atmosferde gerçekleşen lezzetli akşam yemeğinin sonunda bu özel geceyi hazırlayan Executive Chef Sedat Köseoğlu, Genel Müdür Şenda Barreto Gomez, Yiyecek ve İçecek Direktörü Mehmet Ferman Doğan, mutfak ve servis ekibi, konuklar tarafından tebrik edildi.

Chaine kuralı: Sofrada tuz ve karabiber olmaz

Bir araya gelme amaçlarını ”Müşterek yetenekleri sayesinde bir sofrayı zevkli hale getiren restoran işletmecilerini, mutfak şeflerini, aşçıları, ve servis personelini onurlandırmak ve birbirimizin tecrübelerini paylaşmak” olarak anlamlandıran üyeler şeflere duyulan saygıdan dolayı tuz ve baharat kullanılmıyor. Chaine des Rotisseurs yemeklerinde sigara içmek ve cep telefonu kullanmak yemek bitimine kadar yasak.

IMG_0569

tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER