GastroRize için geri sayım başladı

Yazar Kadir Toprakkaya

Eşsiz doğası, tarihi zenginlikleri ve gastronomi dünyasını hayran bırakan yöresel lezzetleriyle Rize’yi anlatacak “GastroRize” 1. Ulusal Rize Gastronomi Günleri, 1-3 Temmuz 2021 tarihlerinde gerçekleşecek.

Zengin gastronomi mutfağı, yemyeşil yaylaları, doğal zenginlikleri, tarihi kaleleri, evleri, şelaleleri ve yemeklerinin yanı sıra geniş kültürel çeşitliliği ile ülkemizin her geçen gün daha da yükselen değerlerinden olan Rize’de 1-3 Temmuz 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek olan “GastroRize” 1. Ulusal Rize Gastronomi Günleri için geri sayım başladı.

GastroRize

GASTRONOMİ DÜNYASININ ÖNEMLİ İSİMLERİNİ BULUŞTURACAK

GastroRize, gastronomi dünyasının önemli isimlerini buluşturacak, Türkiye’nin en iyi şeflerinin görkemli gastro tanıtımlarına ev sahipliği yapacak ve Türkiye’nin balıkçılık guruları, ziyaretçilere eşsiz bilgiler sunacak. Ayrıca; Rize’nin biyo-çeşitliliği, çayı ve tarımı, yerel pazarları, geleneksel lokantaları, çiftçileri, balıkçıları, tarihi özellikleri ve hasat zamanı faaliyetleri de etkinlikte yer bulacak.

RİZE’NİN GASTRONOMİ KÜLTÜRÜ ÇOK DAHA FAZLA KİŞİYE ULAŞTIRILACAK

Rize’de 19 Haziran Cumartesi günü gerçekleşen basın toplantısında yerel basın ile bir araya gelen Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin; Rize’nin doğal, kültürel ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra gastronomi kültürünün de Türkiye ve Dünya için oldukça önemli bir yerde olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Bu yıl ilk defa gerçekleştireceğimiz organizasyonumuzu ilerleyen yıllarda büyüterek daha geniş katılımlı bir festivale çevirmeyi, Rize’nin gastronomi kültürünü çok daha fazla kişiye ulaştırmayı hedefliyoruz. Türkiye’den ve dünyadan katılım sağlayacak önemli şefler, yatırımcılar ve işletmecilerle beraber gerçekleştireceğimiz ‘GastroRize’ 1. Ulusal Rize Gastronomi Günleri’nde Rize’nin lokantalarını, saklı kalmış lezzetlerini, yerel ürünlerini, doğal güzelliklerini ve tarihini de yeniden gözler önüne sereceğiz. Ayrıca, organizasyon kapsamında gerçekleştireceğimiz konferanslarımızla da Rize’nin hem Türkiye’de hem de dünyada gastronomi ve turizm alanındaki bilinirliğini ve tanınırlığını arttırmayı amaçlamaktayız.”

ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK

Lokal ürünlerin çeşitliliğini ve geleneksel yemeklerin sürdürülebilirliğini vurgulayan GastroRize, tarım ve turizm dinamiklerine verdiği değerle de ülke ekonomisi için büyük katkı sağlayacak. Türkiye ile sınırlı kalmayıp, Karadeniz ülkelerinin de katılımıyla gerçekleşecek festival, kültürel ve uluslararası pazarlama faaliyetlerinde de öncü bir rol üstlenecek.

GastroRize
Eşsiz doğası, tarihi zenginlikleri ve gastronomi dünyasını hayran bırakan yöresel lezzetleriyle Rize’yi anlatacak “GastroRize” 1. Ulusal Rize Gastronomi Günleri, 1-3 Temmuz 2021 tarihlerinde gerçekleşecek.
tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER