Bilge Ağaç Dergisi yeşermeye başladı

Yazar Oktay Emlik

Eski Ahit’te refahın ve bolluğun sembolü, Eski Mısır’da Tanrıça İsis’in meyvesi ve Tanrı RA’nın aydınlanma simgesi, Nuh tufanında insanoğlunun yeniden doğmasını sağlayan, eski Yunan’da bereket ve barış simgesi Athena’nın hediyesi sayılan “zeytin” ve kutsal, bereketli, ölümsüzlük ağacı: zeytin ağacı… Hz. Adem’den bu yana pek çok kutsal hikayede adı geçen zeytin ağacı, zeytin ve daha da ötesi, yeni çıkan altı aylık dergi Bilge Ağaç ’ta!

Anadolu’daki zenginliğine rağmen Mısır, Yunan mitolojilerinde ve farklı dini metinlerde adına daha sık rastlanan zeytin ağacı ve zeytin, yayın hayatına ilk sayısıyla yeni başlayan “Bilge Ağaç” dergisinde, sektör profesyonellerinin de katkısıyla, ülkemizdeki hak ettiği yeri yazılı bir arşiv oluşturarak bulmaya adım attı. Eski Yunancada zeytin ağacı anlamına gelen “eleia” kelimesinden türeyerek, Batı dillerinin tamamında değişik söylenen “oil” kelimesiyle anılan zeytinin öyküsü ilk insanlarla birlikte başlarken, “zeytin bütün ağaçların ilkidir” söylemi ve tanrı-tanrıçalarla birlikte anılması, günümüze kadar ne kadar kutsandığını ve önemini ifade ediyor.

Şiir İletişim Ajansı tarafından yayına hazırlanan Bilge Ağaç dergisi, Türkiye’nin direkt tüketiciye yönelik ilk ve tek zeytin, zeytinyağı ve ötesi dergisi olmayı amaçlıyor. Yılda iki sayı çıkması hedeflenen yayının ikinci sayısı, Kasım ayında “hasat temasıyla” okuyucularla ve zeytin tutkunlarıyla buluşacak. Üç bin adet ve 164 sayfa basılan Bilge Ağaç dergisi, zeytin ve zeytinyağı sektörü temsilcilerine, ünlü şeflere, niş restoranlara, lezzet yazarlarına ve bürokratlara bizzat ulaştırılıyor. Derginin dijital versiyonu www.bilgeagacdergisi.com adresinden okunabilirken, basılı halini okumayı tercih edenler, aynı adresten form doldurarak Bilge Ağaç’a ulaşabiliyor.

Sektörü geliştirmeyi ve birleştirmeyi amaçlayan Bilge Ağaç’ın misyonu;

* Üreticiyle tüketici arasında köprü kurmak,

* Öncelikle butik zeytin-zeytinyağı ve ürünleri üreticilerini daha yakından tanıtmak,

* Zeytin rotalarıyla okuyucuyu mucizevi bir yolculuğa çıkarmak,

* Zeytinin ve suyunun sağlık açısından sunduğu nimetleri anlatmak,

* Derneğinden okuluna sektöre gönül veren STK’ları tanıtmak,

* Zeytinyağlı lezzetlerden örnekler sunmak,

* İtalya, İspanya ve benzeri zeytin yetiştiricisi ülkelerle Türkiye’yi karşılaştırarak ülkemizin konumuna dikkat çekmek,

* Yöre yöre zeytin ve zeytinyağı üretim potansiyeli ile beklentiler konusunda ilgili aktörlerle yapılan görüş alışverişlerine yer vermek,

* Sorun ve beklentileri ortaya koyabilmek,

* Devletin sektöre bakışını işlemek,

* Markalaşma, ambalaj ve teknolojik gelişmeleri aktarmak,

* Zeytin ve zeytin ürünleriyle ilgili doğru bilinen yanlışları anlatmak,

* Ve tağşiş, tadım, zeytinyağı müzeleri, nostalji, sürpriz yazarlar ve dahasını okuyucularla buluşturmak.

tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER