2015 NDS Edebiyat Ödülleri sahiplerini buldu

Yazar Kadir Toprakkaya

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi ile Notre Dame de Sion’lular Derneği tarafından 2009 yılından bu yana her sene düzenlenen NDS Edebiyat Ödülü, bu yıl “Venüs” romanıyla Şebnem İşigüzel’e verildi. Tuğba Doğan ise “Musa’nın Uykusu” romanıyla mansiyon ödülüne layık bulundu.

“NDS Edebiyat Ödülü”, dönüşümlü olarak bir yıl Türkçe yazan bir Türk yazarın eserine, bir sonraki yıl ise Fransızca yazan ve eseri Türkçe’ye çevrilmiş Türk veya yabancı bir yazarın eserine veriliyor. 2015 NDS Edebiyat Ödülleri Töreni, 26 Mayıs Salı akşamı Fransız Sarayı’nda gerçekleşti.

Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Murial Domenach ve Notre Dame de Son Fransız Lisesi Müdürü Yann de Lansalut…

JÜRİ ÜYELERİ İNCE ELEYİP SIK DOKUDU…

Edebiyatçıların, çeşitli sanatçıların ve basın mensuplarının büyük ilgi gösterdiği tören, Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Murial Domenach’ın Fransızca ve Türkçe konuşmasıyla başladı. Tomris Alpay, Yazgülü Aldoğan, Liz Behmoaras, Emel Kefeli, Arzu Öztürkmen, Mayda Saris, Zeynep Sabuncu, Özlem Yüzak ve Mine Haksal’dan oluşan jürinin titiz bir çalışma sonucunda ödüle layık eserleri seçtiği belirtildi.

Jüri Başkanı Tomris Alpay…

“HER İKİ YAZARI DA ÖZGÜN VE SÜRÜKLEYİCİ ESERLERİNDEN DOLAYI KUTLUYORUM…”

Konuşmasına Necati Cumalı’nın dizeleriyle başlayan Jüri Başkanı Tomris Alpay; “Şebnem İşigüzel, Venüs romanında kahramanları Venüs, Zühre ve Şekina aracılığıyla kadının yıllar boyu değişmeyen yazgısını, aile albümünün sayfalarını çevirerek geniş bir coğrafyada, geniş bir zaman diliminde dinamik, fantastik, romantik, dramatik, masalsı bir ortamda anlatıyor. Tuğba Doğan ise, Musa’nın Uykusu adlı eserinde kuşağının kadın hikâyesini aile bağları, hakikat ve kader açısından derinlikle inceleyip, bizi Zeliha’nın hayat açmazına konuk ediyor” diyerek her iki yazarı da özgün, neşeli, derinlikli, sürükleyici eserlerinden dolayı jüri ve Notre Dame de Sion Lisesi adına kutladı, başarılarının devamını diledi. Ödül alan yazarların konuşmalarından sonra Fransız Sarayı’nın muhteşem ambiyansında zengin bir kokteyl ile tören sona erdi.

Murial Domenach ve Yazar Şebnem İşigüzel…

ŞEBNEM İŞİGÜZEL HAKKINDA…

Yazar Şebnem İşigüzel, 1973 doğumlu. Antropoloji eğitimi aldı. İlk kitabı “Hanene Ay Doğacak”, 1993 yılında yayınlandı ve Yunus Nadi Öykü Ödülü’ne değer bulundu. Ardından sırasıyla şu kitapları yayınlandı: Öykümü Kim Anlatacak? (öykü-1994), Eski Dostum Kertenkele (roman-1996), Neşeli Kadınlar Arasında (deneme-2000), Kaderimin Efendisi (öykü-2001), Sarmaşık (roman-2002), Çöplük (roman-2004), Resmigeçit (roman-2008). Tamar adında bir kızı, Ararat adında bir oğlu var.

“Musa’nın Uykusu” romanıyla mansiyon ödülüne layık görülen yazar Tuğba Doğan…

Fransız Sarayı’nda gerçekleşen 2015 NDS Edebiyat Ödülleri Töreni’ni, Kadıköy Life Dergisi adına Kültür-Sanat Editörü Sedef Turan izledi ve bu hatıra fotoğrafını çektirdi…

tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER