Türkiye’nin gastronomi turizmi raporu açıklanıyor

Yazar Kadir Toprakkaya

Gastronomi Turizmi Derneği ve Xsights Araştırma’nın altı aylık çalışmasıyla ortaya çıkarılan “Gastronomi Turistlerine Yönelik Araştırma Sonuçları”, 6 Aralık Çarşamba günü İstanbul’da gerçekleştirilecek basın toplantısıyla açıklanacak. Türkiye’de ilk kez yapılan araştırma, gastronomi için Türkiye’ye gelen turistlerin ne kadar harcama yaptığı ve gastronomi kültürünün ülke ekonomisine ne kadar katkı sağladığı gibi konularda önemli verilere ışık tutacak.

Türkiye’de bugüne kadar yapılan ilk ve en geniş kapsamlı araştırma olan “Gastronomi Turistlerine Yönelik Araştırma Sonuçları”, 6 Aralık Çarşamba günü saat 09.30’da İstanbul Dedeman Otel’de düzenlenecek basın toplantısıyla açıklanacak. Türkiye’de gastronomi turizminin değerini ortaya koymak amacıyla hazırlanan rapora ilişkin açıklama yapan Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe, şunları ifade etti:

GASTRONOMİ SEKTÖRÜNÜN HIZLA BÜYÜMESİNE KATKI SAĞLAMAK HEDEFLENİYOR

“Araştırmamızın temel nedeni, Türkiye’de son zamanlarda daha çok ön plana çıkan gastronomi turizminin ülke ekonomisine katkısını ortaya koymak. Hedefimiz, araştırma sonucunda ortaya çıkan verilerin gastronomi turizminin gelişimine ve bu sektörün hızla büyümesine katkı sağlaması. Öte yandan, bu turizm çeşidinin mevcut durumunu görmek ve iyileştirebilmek için yeni politikalar üretmek.”

TURİST HARCAMALARINI ARTIRMAK İÇİN İYİ BİR ALTERNATİF

Turizm sektöründe önemli bir tecrübeye sahip olduklarını belirten Xsights Araştırma Kurucusu Çiğdem Penn ise, bu araştırmada geniş kapsamlı bir masa başı çalışması ve yabancı turistler ile yüz yüze görüşmeler yapıldığını belirtti. Araştırma sonucunda ortaya çıkan öngörüleri değerlendiren Penn, turist başına harcanan paranın artırılması için gastronomi turizminin iyi bir alternatif sunduğunu belirtti.

tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER