Mezopotamya Gastronomi Platformu kuruldu

Yazar Kadir Toprakkaya

Güneydoğu Anadolu coğrafyasının gastronomi zenginliklerini tanıtmak, tarladan sofraya sürdürülebilir projelere destek olmak, bölge şehirlerini birer gastro-kente dönüştürmek amacıyla Mezopotamya Gastronomi Platformu kuruldu.

Diyarbakır The Green Park Hotel’de ilk toplantısını gerçekleştiren Mezopotamya Gastronomi Platformu (MGP) kurularak çalışmalarına başladı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve etrafındaki şehirleri kapsayan platformun ilk toplantısına, 11 ilden yaklaşık 60 kişi katılım gösterdi. Platform kanalıyla öncelikli olarak bölgenin gastronomi potansiyelini artırmak, şehirlerin ve yerel üreticilerin markalaşmasına katkıda bulunmak, az bilinen ürün ve lezzetlerin tanıtılmasını sağlanmak hedefleniyor.

Mezopotamya Gastronomi Platformu kuruldu

“MEZOPOTAMYA GASTRONOMİ KÜLTÜRÜNÜ DAHA YUKARILARA TAŞIYACAĞIZ”

Diyarbakır’da düzenlenen ve yoğun ilgi gören ilk toplantıda Mezopotamya Gastronomi Platformu (M.G.P) Başkanlığı’na seçilen deneyimli turizmci Hüseyin Aslan, şunları söyledi: “Gastronominin ana vatanı Mezopotamya bölgesindeyiz. Bu coğrafyanın çocukları olarak adını tarihe büyük puntolarla yazdırmış olan Mezopotamya bölgesinin yiyecek-içecek kültürünü yaşatmak ve tanıtmak için elimizden geleni yapacağız. Şehirlerimizin her biri gastro-kent olabilecek potansiyele sahip. Bölgemiz için gastronomi alanında ortak akılla hareket edecek bir yapıya ihtiyaç olduğunu düşünüyorduk. Geniş katılımla ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Toplantıya katılan başta Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemil Alp, Belediye Kültür Daire Başkanı Ali Çelik, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ömer Fındıkdalı, eski Vakıflar Müdürü Metin Efsen, TGA Güneydoğu Anadolu Bölgesi Temsilcisi Selda Çiçek Veske’ye ve katılan diğer tüm misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Platformun kurulmasında bize her konuda fikir ve düşünceleriyle destek olan Gastronomi Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Güneli’ye de ayrıca çok teşekkür ediyorum. Amacımız, kamu ve özel sektör iş birliğiyle Mezopotamya gastronomi kültürünü daha da yukarılara taşıyıp, geniş kapsamlı çalışmalar yapabilmek. Katılım gösteren, destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

PLATFORM YÖNETİMİ SAHAYA ÇIKIYOR

Mezopotamya Gastronomi Platformu’nun resmiyet kazanması, yönetim, üye ve teşkilatlanma çalışmalarının yürütülmesi için Başkan Yardımcılıklarına Selahattin Okçu ve Şemsettin Yıldız getirilirken; Genel Sekreter ise MGP Sözcüsü Handan Atay ve Bölge Basın Danışmanı Nesrin Erdoğmuş oldu. Platform yönetimi, önümüzdeki günlerde bölge illerinin valiliklerini ziyaret edecek, İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerinde temaslarda bulunacak.

tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER