Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kuzey Ege’nin turizm deneyimi Kuzey Makedonya’da paylaşıldı

Gia Digital Tourism Kurucusu Cazibe Evran, Sabun Üreticisi-Eğitmeni Anıl Öztürk

Gia Digital Tourism Kurucusu Cazibe Evran, Sabun Üreticisi-Eğitmeni Anıl Öztürk ve Zeytin Bilimci Mücahit Kıvrak; Kuzey Makedonya Kültür ve Turizm Bakanı Sedat Süleymani ile bir araya gelerek turizm, kültür, sürdürülebilir kalkınma ve uluslararası iş birlikleri üzerine kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdi. Kuzey Ege’de yürütülen turizm geliştirme çalışmaları, bölgenin zeytin kültürü, gastronomik değerleri, kültürel mirası ve kırsal turizm potansiyelinin ele alındığı görüşmede; özellikle deneyim odaklı turizm, agro turizm, yerel üretimin turizmle buluşturulması, etkinlik ve festival turizminin bölge ekonomisine katkıları ile sürdürülebilir turizm uygulamaları üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda, Türkiye ve Balkanlar başta olmak üzere farklı coğrafyalarda gerçekleştirilen turizm projeleri ve kültürel iş birlikleri hakkında bilgi paylaşımı yapıldı. Ortak kültürel değerlere sahip bölgeler arasında geliştirilebilecek iş birlikleri, gastronomi rotaları, kültür temelli seyahat programları, etkinlik ve festival organizasyonları ile yerel değerlerin uluslararası tanıtımı konuları ele alındı. Kuzey Ege’nin sahip olduğu doğal, kültürel ve gastronomik zenginliklerin uluslararası alanda daha fazla tanıtılması amacıyla hayata geçirilen çalışmalar aktarılırken, bölgenin önemli etkinlikleri arasında yer alan Aromaterapi Festivali ile Zeytin Hasat Festivalleri’ne Sedat Süleymani davet edildi.

Turizm ve Kültürde Ortak Gelecek Vizyonu

Görüşmede, Türkiye ile Kuzey Makedonya arasında turizm, kültür, gastronomi, etkinlik ve festival turizmi alanlarında geliştirilebilecek ortak çalışmaların, iki ülke arasındaki dostane ilişkileri güçlendireceği ifade edildi. Benzer kültürel ve coğrafi özelliklere sahip bölgeler arasında deneyim paylaşımının, yeni turizm modellerinin geliştirilmesine katkı sağlayacağı vurgulandı. Görüşmenin sonunda, nazik kabulleri ve içten misafirperverlikleri dolayısıyla Kuzey Makedonya Kültür ve Turizm Bakanı Sedat Süleymani’ye teşekkür edildi. Gerçekleştirilen görüşmenin iki ülke arasında turizm, kültür ve sürdürülebilir kalkınma alanlarında yeni iş birliklerine zemin hazırlaması ve karşılıklı deneyim paylaşımını artırması temennisinde bulunuldu.