Binyılları aşan kültür, gelenek, toplumsal miras, hikaye ve derin bir tecrübenin eseri olan zengin Türk mutfağı, 21-27 Mayıs tarihleri arasında bir kez daha bereketli sofrası eşliğinde eşsiz serüvenini dünya ile paylaşıyor. Zengin gastronomi kültürünü “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında ikinci kez Türkiye Cumhuriyeti’nin dış temsilcilikleri ve yurt içinde tanıtacak olan Türkiye, bu önemli haftanın etkinlikleri sayesinde geniş kitleleri kadim Türk mutfağının eşsiz reçeteleriyle tanıştırıyor.
Binyıllardan bu yana sıfır atık felsefesiyle tencerelerin kaynadığı, birçok özelliğiyle sürdürülebilir olan Türk mutfağının lezzetleri herkesi büyülüyor. Türk Mutfağı Haftası kapsamında yurt içinde ve yurt dışında Türk mutfağının eşsiz örnekleri sunulurken, bu yılın özel menüsü Hatay mutfağının yerel yemeklerinden oluşuyor. Türkiye’nin özgün mutfaklarıyla ön plana çıkan şehirleri arasında yer alan Hatay, gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nda yer alıyor.
650’DEN FAZLA YEMEĞİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR
Yüzyıllara dayanan kültürel birikim ve şehrin ağırladığı sayısız medeniyetin eşsiz senteziyle ortaya çıkan Hatay mutfağı, kendine özgü kahvaltısı ve 650’den fazla yemeği ile dikkat çekiyor. Kentin kültürel zenginliğinin yansıdığı Hatay mutfağı; taze sebzelerin, kaliteli zeytinyağının, baklagillerin ve tahılların ağırlıkla kullanıldığı eşsiz bir Akdeniz mutfağı. Bu yılki yurt içi ve yurt dışı Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinde yer verilecek Hatay menüsünde ise biberli ekmek, zeytin salatası, humus, kısır, tepsi kebabı ve künefe yer alıyor.
TÜRK MUTFAĞI TÜM YÖNLERİYLE DENEYİMLENECEK
Türk Mutfağı Haftası boyunca 81 ilde düzenlenecek etkinlikler kapsamında yerel malzemeler ve geleneksel pişirme teknikleriyle hazırlanacak, kadim ve sürdürülebilir Türk mutfağını yansıtan tüm menüler, Türk kahvesi, Türk çayı ve lokum ikramıyla da Türk mutfağının tüm yönleriyle deneyimlenmesini sağlayacak.