İstanbul’un Avrupa Yakası, önümüzdeki aylarda adından sıkça söz edilecek yeni bir mekan daha kazandı. Levent Çalıkuşu Sokak üzerinde “Hill & Chill” adıyla kapılarını açan mekan için “Oldukça iddialı” yorumunda bulunmak mümkün.
Tekstil sektörünün genç girişimcilerinden Mustafa Önder ile İran asıllı bilişim uzmanı Amir Hossein Ahrabi’nin bundan 5 yıl kadar önce yollarının kesişmesiyle başlayan dostlukları, gıda sektörüne yatırım yapmaları fikrini de beraberinde getirmiş. Bu birlikteliğin ilk meyvesi olan “Hill & Chill”; cafe, restaurant ve bar konseptinden oluşuyor. İki katlı ve yaklaşık 500 metrekare kullanım alanı olan mekanın, her türlü özel toplantıya ve kutlamaya ev sahipliği yapmaya uygun bölümleri de var.
DÜNYA MUTFAĞI LEZZETLERİ
Hill & Chill’in restaurant bölümünde Dünya mutfağı ile birlikte Akdeniz mutfağından özel lezzetler bulabilmek mümkün. Mutfak yönetimi Executive Chef Murat Özrek’e, konsept danışmanlığı ise Mehmet Fatih Ezer’e emanet edilen mekanın işletme müdürlüğü de Ali Said Emre tarafından yürütülüyor.
İDDİALI DEKORASYON
Hill & Chill, muhteşem dekorasyonu ile de İstanbul’un iddialı mekanları arasında yer alacak gibi gözüküyor. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Arayıcı’nın imzasını taşıyan mekanın dekorasyonu tam 7 ay sürmüş.
YEŞİLLİKLER İÇİNDE DOĞADA HİSSİ
Adından da anlaşılacağı gibi mekana oturduğunuzda, kendinizi yeşillikler içinde ve bir tepede sular akan şelalenin altındaymış hissine kapılıyorsunuz. Buna karşılık mekanın ambiyansında ruhunuzu okşayan bir sıcaklık da var. Bu iki unsuru aynı anda bir mekanda bulabilmenin kolay rastlanabilecek bir şey olmadığını fark ettiğinizde, mekanda daha uzun kalma isteği beliriveriyor içinizde.