İstanbul’a yeni bir mekan; Hill & Chill

Yazar Kadir Toprakkaya

İstanbul’un Avrupa Yakası, önümüzdeki aylarda adından sıkça söz edilecek yeni bir mekan daha kazandı. Levent Çalıkuşu Sokak üzerinde “Hill & Chill” adıyla kapılarını açan mekan için “Oldukça iddialı” yorumunda bulunmak mümkün.

Tekstil sektörünün genç girişimcilerinden Mustafa Önder ile İran asıllı bilişim uzmanı Amir Hossein Ahrabi’nin bundan 5 yıl kadar önce yollarının kesişmesiyle başlayan dostlukları, gıda sektörüne yatırım yapmaları fikrini de beraberinde getirmiş. Bu birlikteliğin ilk meyvesi olan “Hill & Chill”; cafe, restaurant ve bar konseptinden oluşuyor. İki katlı ve yaklaşık 500 metrekare kullanım alanı olan mekanın, her türlü özel toplantıya ve kutlamaya ev sahipliği yapmaya uygun bölümleri de var.

DÜNYA MUTFAĞI LEZZETLERİ

Hill & Chill’in restaurant bölümünde Dünya mutfağı ile birlikte Akdeniz mutfağından özel lezzetler bulabilmek mümkün. Mutfak yönetimi Executive Chef Murat Özrek’e, konsept danışmanlığı ise Mehmet Fatih Ezer’e emanet edilen mekanın işletme müdürlüğü de Ali Said Emre tarafından yürütülüyor.

Hill & Chill

İDDİALI DEKORASYON

Hill & Chill, muhteşem dekorasyonu ile de İstanbul’un iddialı mekanları arasında yer alacak gibi gözüküyor. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Arayıcı’nın imzasını taşıyan mekanın dekorasyonu tam 7 ay sürmüş.

YEŞİLLİKLER İÇİNDE DOĞADA HİSSİ

Adından da anlaşılacağı gibi mekana oturduğunuzda, kendinizi yeşillikler içinde ve bir tepede sular akan şelalenin altındaymış hissine kapılıyorsunuz. Buna karşılık mekanın ambiyansında ruhunuzu okşayan bir sıcaklık da var. Bu iki unsuru aynı anda bir mekanda bulabilmenin kolay rastlanabilecek bir şey olmadığını fark ettiğinizde, mekanda daha uzun kalma isteği beliriveriyor içinizde.

Hill & Chill
Hill & Chill ‘in açılış kokteyline Uğur Yalçın, Çağrı Okyar ve Olsana Stepanova’dan oluşan müzik grubunun ezgileri renk kattı…
Açılış kokteylinin konuklarından ünlü foto nodel Nisa Kul, mekanın balkon olarak adlandırıldığı bölümünde oturmayı tercih edenlerdendi. İşletme Müdürü Ali Said Emre ise yalnız bırakmayarak ona eşlik etti…
Hill & Chill
Hill & Chill’in açılış kokteyline katılanlar arasında, mekanın iş birliği yapma kararı aldığı ünlü markaların temsilcileri de vardı. Ayrıntılarını TOURMAG Turizm Dergisi sayfalarında paylaşacağımız Forte Gourmet’in kurucusu Şenay Savaç, dergimize yaptığı açıklamada “Hill & Chill, İstanbul’un özellikle bu bölgesine çok yakıştı” yorumunda bulundu. Şenay Savaç ve Tuba Ulu…
Mekanın dekorasyonunda imzası bulunan ünlü iç mimar Osman Arayıcı, kapanmalar nedeniyle tam 7 ay süren zorlu uygulamanın yorgunluğunu, aldığı övgüler ile gidermiş gibi görünüyordu…
Başak Küçük, Ali Said Emre ve Melis Demir…
Açılış kokteyline mekanın yatırımcılarının yakın dostları tarafından yoğun bir katılım oldu. Eda Somuncu, Seda Yılmaz, Onur Somuncu, Gökay Yılmaz, Mustafa Önder, Erol Yılmaz, Yasin İbik ve Deniz Birer…
İpek Shans, Bahareh Ahrabi, Amir Hossein Ahrabi, Seyide Ahrabi, Mensure Azimi, Mustafa Önder ve Sanaz Önder…
Hill & Chill
Set Kebap Kurumsal İletişim Sorumlusu Aynur Aliyeva, Amir Hossein Ahrabi, Mustafa Önder ve Osman Arayıcı…
Neda Moghadam, Ali Rıza Ghafafi, Maryam Atshar, Amir Hossein Ahrabi, Shahriar Ghanbari ve Khashayar Ghanbari…
Hill & Chill
Ekim Güngör Balkış, Mustafa Önder ve İlker Balkış…
Executive Chef Murat Özrek, İşletme Müdürü Ali Said Emre ve Konsept Danışmanı Mehmet Fatih Ezer…
tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER