İSATAG’dan Mehmet Nuri Ersoy’a ziyaret

Yazar Kadir Toprakkaya

İstanbul Seyahat Acentaları Tanıtım ve Geliştirme Derneği (İSATAG) yönetimi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a bir ziyaret gerçekleştirdi. Turizm camiasında İSATAG olarak anılan derneğin yönetim kurulunu AKM’deki Bakanlık Ofisi’nde kabul eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, acentelerin sorunları ile yakından ilgilendiklerini ve çözüm yolunda çaba  içinde olduklarını belirtti.

SORUNLAR MASAYA YATIRILDI

Buluşmada sadece İstanbul değil, tüm Türkiye’deki turizm sektörünün sorunları masaya yatırıldı. Toplantıya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte İSATAG Başkanı Aylin Kopan Özsavaş, İkinci Başkan Cüneyt Tansu Demir, Genel Sekreter Ömer Kartın ile Yönetim Kurulu Üyeleri Kamran Bagiyev, Neşe Çevik, Yüksel Türemez ve Emrah Demir katıldı.

KÜLTÜR TURLARINDA YAVAŞLAMA ENDİŞESİ

İSATAG Başkanı Aylin Özsavaş, yurt dışından Türkiye’ye yapılan kültür turlarında ve özellikle inanç turizmindeki ivmenin yavaşladığına dikkat çekti. Nitelikli turist getirmek için orta ölçekli acentaların önemini ve bu acentaların destek beklediğini dile getiren Özsavaş, özellikle yurt dışı fuarlarına katılan acentelerin stant almakta zorlandığı bilgisini aktardı. Ersoy da konu ile mutlaka ilgileneceğini ve bakanlık olarak gerekli desteğin verileceğini söyledi.

İSATAG

MÜZE VE ÖRENYERİ BİLET FİYATLARI

Müze ve örenyeri bilet fiyatlarının çok kısa aralıklarla ve daha önce bildirilmeden artmasının, seyahat acentalarının tur programlarının planlamasını zorlaştırdığı ifade edildiğinde Ersoy, bu konunun çözüm aşamasında olduğunu aktardı. Turizm sektöründeki önemli bir sorunun da gündeme gelmesi üzerine Bakan Mehmet Nuri Ersoy, acentelerin tur ve transfer hizmetleri esnasında kendi asistanlarını, transfer görevlilerini kullanabilecekleri şekilde düzenleme yapılacağını söyledi.

TUR VE TRANSFER HİZMETLERİNDE BÜROKRASİ SORUNU

Tur ve transfer sırasında çok sayıda evrak gerektiğinin ve bürokratik sıkıntılar doğduğunun hatırlatılması üzerine Ersoy, Bakanlık çalışmalarıyla bu sıkıntıların kısa sürede aşılacağını, tur ve transfer hizmetlerinin daha az bürokrasiyle daha basit bir şekilde yapılacağını sözlerine ekledi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ayrıca, yeni rehber yetişmemesi konusundaki sorunlara da Bakanlığın müdahil olduğunu ve çok sayıda yeni rehberin yetiştirileceği bilgisini verdi.

TÜRK DİZİ SEKTÖRÜNÜN TURİZME KATKISI

İSATAG İkinci Başkanı Cüneyt Tansu Demir ise dernek olarak sadece İstanbul ve Türkiye’de değil, uluslararası konularda da çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, Türk dizi sektörünün turizmdeki olumlu etkisi hakkında çarpıcı bilgiler verdi. Türk dizilerinin Avrupa ve Latin Amerika’da çok revaçta olduğunu ve bunun da ülkemize turist olarak döndüğünü belirten Demir, kültür ve turizmin beraber daha iyi işlediğini, Türk dizilerinin İstanbul ve Kapadokya başta olmak üzere tüm Türkiye’ye yabancı turist kazandırdığını aktardı.

YURT DIŞINA SEYAHATTE TAKSİT UYGULAMASI

Dernek Genel Sekreteri Ömer Kartın da outgoing acentelerin sorunlarını gündeme getirdi. Yurt dışına seyahatte taksit uygulamasının kaldırılmasının acenteleri ciddi anlamda mağdur ettiğini dile getiren Kartın, vize zorluklarını da hatırlattı. Mehmet Nuri Ersoy ise vize zorluklarının en kısa zamanda aşılacağını, taksit uygulamasının da son dönemdeki ortodoks ekonomi politikalarının bir sonucu olduğunu ve uzun taksitlerin enflasyon etkisi yarattığını, Akdeniz çanağındaki ülkelerde de taksit olmadığını ifade etti.

tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER