Harran’da Gastronomi Merkezi kuruluyor

Yazar Oğulcan Tatar

Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı markasıyla 2015 yılından bu yana ülkemize ünlü şefleri getiren Gökmen Sözen, şimdi de Harran Kaymakamlığı ile beraber yürüteceği Mezopotamya’daki Gastronomi Merkezi projesi kapsamında keşif gezisi için üçüncü kez basın ve şef grubuyla Harran’a seyahat etti.

5-6 Mayıs 2019 tarihlerinde gerçekleşen keşif gezisinde Mehmet Yalçınkaya, Doğa Çitçi, Serkan Bozkurt, Fatih Tutak, Ertan Korkmaz ve Yılmaz Öztürk’ün oluştuğu şef ekibi, Harran’da kurulacak olan merkez için beyin fırtınası yaptılar. Gastronomi ve seyahat alanında ülkemizin önde gelen sosyal medya kullanıcılarından Bahar Akıncı ve Burak Kan (@gurukafa) ise, Harran’da kurulacak merkezin tanıtımında pay sahibi oldular.

ÖMER FARUK ÇELİK MİSAFİRPERVERLİĞİ

Harran Kaymakamı Ömer Faruk Çelik’in şef ve basın grubunu en iyi şekilde ağırladığı gezide Göbeklitepe, Balıklıgöl, Gümrük Han gibi önemli yerler de gezildi. Göbeklitepe Açık Hava Müzesi gezisi esnasında arkeolojik alanın keşfinde büyük rol sahibi olan arazi sahibi Şavak Yıldız’ın yeğeni İbrahim Yıldız’ın oğlu Mahmut Yıldız da grupla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gastronomi Vakfı
MEZOPOTAMYA’DA GÖKMEN SÖZEN ÖNDERLİĞİNDE GASTRONOMİ MERKEZİ

Harran’da kurulacak Gastronomi Merkezi’nde Mezopotamya’nın elverişli topraklarında yetişen ürünlerin eğitimi, tohumdan itibaren öğretici bir şekilde yapılacak. Merkezin eğitim misyonuna ek olarak Mezopotamya ürünlerinin markalaşması ve dünyaya ihraç edilmesi gibi tanıtıcı bir görevi de olacak. Aynı zamanda Harran gibi turizm potansiyeli çok yüksek bir bölgede yer alacak ilk profesyonel turistik tesis olma ünvanına da sahip olacak. Hem merkezin öğrencileri önemli gruplara servis yapma şansına sahip olarak deneyim kazanacak, hem de turistler profesyonel danışmanların yer aldığı merkezde üst düzey hizmet alacak. Böylelikle ülkemizin tanıtımı yapıldığı gibi, genç şeflere önemli bir yatırım da yapılacak.

Gastronomi Vakfı
GÖKYÜZÜ GÖZLEM EVİ, BOSTAN VE EĞİTİM MERKEZİ

Harran’daki Gastronomi Merkezi ana binasının yanında ise bilimsel araştırmalar ve turistik aktivite olarak kullanılacak profesyonel bir Gökyüzü Gözlem Evi yapıldı. Merkezin bahçesine de tohum eğitiminin sadece teoride kalmaması adına bir bostan kurulacak ve eğitim için merkezde bulunan öğrenciler verimli eğitim alacak.

Mahmut Yıldız ile beraber Göbeklitepe hatıra fotoğrafı…
Gastronomi Merkezi
TOURMAG Turizm Dergisi Özel Haberler Editörü Oğulcan Tatar, Bahar Akıncı, Burak Kan (gurukafa), Yılmaz Öztürk…
Gastronomi Vakfı

Fotoğraflar: Ozan Topal

tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER