Gül turizminde 2017 hedefi 20 bin turist

Yazar Cenay Toprakkaya

Dünya gül yağı üretiminin yüzde 65’ini karşılayan Isparta, gülü sadece bir tarım ürünü olarak görmüyor. Kentte üretilen gülün yüzde 20’sini karşılayan Güneykent Beldesi’nde, gülün önemli bir turizm değeri olarak markalaştırmasına yönelik çalışmalar başlatıldı.

PLANLI OLMADIĞI HALDE 10 BİNİN ÜZERİNDE TURİST GELDİ

Geçen yıl planlı olmamasına rağmen 10 binin üzerinde yerli ve yabancı turist beldeye gelerek gül toplama, gül kahvaltısı, gül suyu çıkarma ve gül reçeli yapma gibi aktivitelere katıldı. Güneykent’te önümüzdeki yıl bu işin planlı şekilde yürütülerek, yaklaşık 30 gün süren gül toplama sezonunun yanında diğer aktivitelerin de eklenmesiyle turizmden daha fazla pay alınması hedefleniyor.

gül turizmi

ÖLMEDEN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER LİSTESİNDE

Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, beldede 2017 yılı kırsal turizmi için çalışmalara ağırlık verdiklerini, dünyada ölmeden önce yapılması gereken önemli şeyler listesinde Isparta’da şafak vakti gül toplamanın da yer aldığını belirterek şu açıklamalarda bulundu:

“Yerli ve yabancı turistler için müthiş bir program hazırlıyoruz. Sabah güneşin doğuşuyla gül bahçelerinde gül toplatacağız. Oradan çıkıp, yöresel ürünlerle gül kahvaltısı yapılacak. Kahvaltının ardından ziyaretçilerimiz gülhanede topladıkları gülün suyunu çıkaracak. Bu işlemin ardından da hep birlikte gül reçeli yapacağız. Arzu eden misafirlerimize özel halı dokuma tezgâhları da kurduk. Isparta’nın gülü ve halısı meşhurdur. Bu iki özelliği, aynı gün yerli ve yabancı turistlere yaşatmak istiyoruz. Ayrıca beldede turistlerimizin ulaşımını römorklarla sağlayacağız. Tam bir köy havası alacaklar.”

tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER