Gastronomi Turizmi Derneği’nden bilgilendirme toplantısı

Yazar Kadir Toprakkaya

Gastronomi Turizmi Derneği, Ticaret Bakanlığı ile birlikte “İhracat Destekleri Bilgilendirmesi” başlığı altında bir buluşma düzenledi. 26 Eylül günü Harbiye Crown Plaza Otel’de gerçekleşen buluşmaya bakanlık yetkilileri ile sektör temsilcileri katıldı.

İhracat desteklerinde devletin sektöre desteği ile kapılarını dünyaya açmayı hedefleyen buluşma Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan BOZTEPE’nin açılış konuşması ile başladı. Boztepe, “Bu yıl ilk defa yapılan “Ticaret Bakanlığı İhracat Destekleri Bilgilendirme Toplantısı’’ ile Gastronomi sektörüne yeni bir soluk kazandırmayı ve sınırları ortadan kaldırmayı amaçladık” dedi.

GASTRONOMİNİN TURİZM GELİRLERİNE ETKİSİ

Buluşmaya eski turizm bakanı Bülent AKARCALI, eski Tursab Başkanı Başaran ULUSOY, Turizm duayeni Hüseyin KURTOĞULLARI, Gastronomi sektörüne destek veren Tahsin ÖZTİRYAKİLER, ile 27. Dönem İstanbul milletvekili Emine Sare Aydın katıldı. Konuşmacılar, Türkiye’nin Gastronomi alanında turizm gelirinin artması için Ticaret Bakanlığı yurt içi ve yurt dışı kurumlarla yapılan iş birliklerinin önemine dikkat çektiler. Bülent AKARCALI ‘’Önümüzdeki yıllarda Gastronomi turizmi sektörünün dünya ekonomisindeki yerinin çok daha artacağını öngörüyoruz. Paydaşlar arasında sinerjinin yakalanması açısından bilgilendirme toplantılarının çok etkili ve önemli olduğunu düşünüyoruz. GTD Etkinliği’nin yeni iş birliklerine zemin hazırlamasını diliyorum” diye konuştu.

GASTRONOMİ TURİZMİNİN GELECEĞİ ŞEKİLLENİYOR

Gastronomi Turizmi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Boztepe , sektördeki birlik duygusunun çok önemli olduğunun altını çizerek, toplantılarda doğru bilgilendirme ile üretici ve tüketiciyi bir dünyaya açmayı hedeflediklerini ifade etti. Boztepe, “Bu tür bilgilendirme toplantıları, geleceğimizi şekillendirecek çok önemli bir adımdır. Bizler, önüne çıkan her engele rağmen yılmadan güçlenen ve her zaman birbirine tutunan sektör paydaşlarıyız. Rekabet gücümüz ve dünyaya hızla uyum sağlayan bakış açımız ve vizyonumuz sayesinde sınırları aşacağımıza inanıyoruz. Gastronomi Turizm sektörüne yeni bir soluk kazandırmayı ve sınırları ortadan kaldırmayı amaçlayan toplantımızda gelecekte de sürecek iş birliklerinin ve ortaklıkların kurulmasını cesaretlendirirken, yeni destinasyonlar ile kültürel deneyimler hakkında fikir alışverişleri yapacağız” dedi.

Gastronomi Turizmi Derneği

Boztepe, Türkiye dünyanın bir çok noktasından gelen üreticilerin bir araya geldiği toplantıda katılımcılara ve konuşmacılara teşekkür ederken, Crowne Plaza Harbiye Genel Müdürü Yusuf Mayda ‘da toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını vurgulayarak, GTD önderliğindeki toplantının sektöre yeni bir sinerji getirmesini beklediklerini belirtti.

Gastronomi Turizmi Derneği
Gastronomi Turizmi Derneği
Gastronomi Turizmi Derneği
tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER