Bursa’nın yöresel lezzetleri GastroFest ile tanıtıldı

Yazar İrem Toprakkaya

Bursa’nın ilk gastronomi festivali GastroFest kapsamında, Bursa’nın yöresel ve coğrafi işaretli ürünleri misafirlere ikram edildi.

Turizm Profesyonelleri Derneği Bursa Skal Kulübü önderliğinde, Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesi’nin destekleriyle gerçekleştirilen festival, Botanik Park’ta yapıldı. Alanda kurulan 60 stantta Bursa’nın yöresel ve coğrafi işaretli lezzetlerini tadan katılımcılar, şefler ve yemek yazarları bir araya geldi.

“Gelenekten Geleceğe” temasıyla hayata geçirilen Bursa GastroFest ‘e katılan şefler, düzenledikleri workshoplarla katılımcılara bazı yemeklerin tarifini anlattı. Şarap-yemek eşleşmeleri, coğrafi işaretli yerel ürünlerin tadımları, jazz konseri gibi çok yönlü etkinliklere sahne olan Bursa GastroFest ile turizme yüksek katma değer kazandıran gastronomi, Bursa’da ilk defa kapsamlı bir organizasyonda turizmcilerle buluştu.

Bursa GastroFest

“BURSA’NIN GASTRONOMİ TURİZMİNDE ÖNE ÇIKMASINI HEDEFLİYORUZ”

Bursa Skal Kulübü Başkanı Gülçin Güleç, etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada Bursa GastroFest’in ilk defa gerçekleştirildiğini söyledi. Bursa’nın gastronomi kimliğini ortaya çıkarmayı amaçladıklarını belirten Güleç; “Bursa’nın gastronomisini ulusal anlamda ortaya çıkarmak için yaptığımız ilk etkinlik. Bugünkü etkinlikte 60 stant açıldı. Etkinlikte çok önemli sponsorlarımız vardı. Stantlarda Bursa’ya ait yöresel ve coğrafi işaretli ürünleri misafirlerimize ikram ettik. Festivalimiz bundan sonra da devam edecek. Amacımız, Bursa’nın gastronomi turizminde yer alması ve bu faydadan maksimum ölçüde yararlanabilmesi. Şehir dışından çok fazla misafirlerimiz oldu. Ayrıca, Bursa halkı da GastroFest etkinliğimize çok ilgi gösterdi. Bu kadarını biz de beklemiyorduk açıkçası. Gösterilen ilgiden çok memnunuz” ifadelerini kullandı.

Bursa GastroFest

“BURSA’YI BİZİM GÖZÜMÜZDEN TANIYIN”

TOURMAG Turizm Dergisi seyahat yazarlarından ünlü gezgin Saffet Emre Tonguç, Bursa GastroFest’te yaptığı konuşmada Fatma Durmaz Yılbirlik ile yazdıkları “Bursa Hakkında Her Şey” kitabından bazı detayları katılımcılarla paylaştı. Tonguç; “Farklı inançları uyum içinde harmanlayan kültürel kumaşına, sizi zamanda yolculuğa çıkaracak köylerine, eşsiz çinilerine, yüzlerce yıllık çınarlarına, hazinelerle dolu müzelerine, renkli hanlarına, lezzetli mutfağına ve her birinin beraberinde taşıdığı hikayelere bizim gözümüzden bakarak Bursa’yı tanıyın” diye konuştu.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YERİNE DÖNGÜSELLİK

Festivalin bir başka önemli konuğu Dr. Duygu Erten ise “Sürdürülebilirlik” başlıklı konuşmasında önemli mesajlar vererek, katılımcılardan alkış aldı. Paylaştığı bazı rakamlarla ekolojik felaketlere değinen Erten, yakın gelecekte sürdürülebilirlik yerine döngüselliğin ön planda olacağını dile getirdi.

GastroFest alanında kurulan 60 stantta Bursa’nın yöresel ve coğrafi işaretli lezzetlerini tadan katılımcılar, şefler ve yemek yazarları bir araya geldi.
bursa gastrofest
Saffet Emre Tonguç, Müge Akgün, Hande Arslanalp, Serda Büyükkoyuncu…
İstanbul Kadıköy’de kurulduktan sonra ünü önce şehre, ardından tüm Türkiye’ye hatta yurt dışında yayılan Şerbetçi Ali Baba da Bursa GastroFest’e katılarak stant açanlar arasında yer aldı.
TOURMAG Turizm Dergisi Yazı İşleri Müdürü İrem Toprakkaya, Bursa GastroFest’i TOURMAG editörlerinden Özge Süslen ile birlikte gezerek, katılımcılarla mini söyleşiler gerçekleştirdi.
tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER