İstanbul’un komşusu Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde, Türkiye’nin ilk “eko-eğitim oteli” olduğunu biliyor muydunuz? Arkadaşımız Işıl Özmen, geçtiğimiz hafta I-MICE Derneği üyeleriyle birlikte bu ilginç mekâna bir ziyaret gerçekleştirdi.

ANLATILMAZ YAŞANIR
Işıl Özmen, 30-31 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleşen Narköy ziyareti için “Anlatılmaz yaşanır” yorumunda bulundu. Özmen, ekolojik yönetimden organik tarıma, aromatik bitkiler toplamadan peynir-yoğurt atölyesine kadar sürdürülebilirlik kapsamında eğitimlerin verildiği bu mekanın aynı zamanda yüzlerce atalık tohumuyla da bir tohum bankası olduğuna vurgu yaptı.

PAHA BİÇİLEMEZ ATA TOHUMU BİRİKİMİ
Oluşturulan sistemin ileriki yıllarda önemi ve değeri daha çok ortaya çıkacak olan paha biçilemez ata tohumu birikimine de sahip olduğunun altını çizen Işıl Özmen; “Anadolu’nun her köşesindeki sandıklardan toplanan bu tohumlar kayıt altına alınmış. 1000’in üzerinde atalık tohum var. Tesisteki ürünlerin bu tohumlardan yetiştirildiğine tanık oldum” dedi.

TÜRKİYE’NİN İLK VE TEK EKOLOJİK OTELİ
“Türkiye’nin ilk ve tek ekolojik oteli” olan Narköy ’ün aynı zamanda bir “eğitim oteli” görevi üstlendiğine de değinen Özmen; “Burada kurumlara yönelik ve Narköy’e özel olarak tasarlanan özel eğitimlerin hepsi, sürdürülebilirlik felsefesiyle şekillenmiş mekanlarda gerçekleştiriliyor. Ekolojik Yönetim, Eko-no-vasyon, Doğa’l Liderlik, Food & Mood (Ne yersem ne yaşarım), Sürdürülebilir Sistemler Kurmak, bu eğitimlerden bazıları” diye konuştu.

