“Sultan Bestekarlar”, Kanada’da ayakta alkışlandı

Yazar Cenay Toprakkaya

Yunus Emre Enstitüsü tarafından dünyanın çeşitli noktalarında son bir yıldır yürütülen “Anadolu’nun Renkleri” etkinlikleri; Türkiye’yi, kültür zenginliğini ve dilini tanıtmaya devam ediyor. Etkinlikler kapsamında tüm dünya ile buluşan “Sultan Bestekarlar”, Amerika Washington konserinin ardından gittiği Kanada Toronto’da da büyük ilgi gördü.

Sultan Bestekarlar, 2017 yılında başlayan dünya turnesi çerçevesinde, Arjantin ve Brezilya’dan sonra sultanların şehri İstanbul Aya İrini’de ve ardından Amerika Washington’da sanatseverlerle buluştu. Yerel müzisyenlerin de katılımıyla zenginleşerek farklı ülkelerde icra edilen dinleti, Amerika’dan sonra Kanada’ya geçerek Toronto’da sahne aldı. Yunus Emre Enstitüsü’nün Toronto’daki ilk faaliyeti olarak Toronto Ontario Science Center’da gerçekleşen ve Kanadalı sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşatan Sultan Bestekârlar, muhteşem tınılarıyla ayakta alkışlandı. Toronto’daki konserin orkestra şefliğini uluslararası alanda da tanınmış Musa Göçmen üstlenirken, solistliğini ise dünyaca ünlü Ermeni besteci Ara Dinkjiyan yaptı. Kanadalı müzisyenlerin de eşlik ettiği Sultan Bestekârlar’da bestekar sultanların eserleri icra edildi.

Sultan Bestekarlar

DÜNYA ÜLKE TEMSİLCİLERİNDEN BÜYÜK İLGİ

Sultan Bestekarlar dinletisi, Liberal Parti Toronto Milletvekili Yasmin Ratansi ile Almanya, Çin, Filipinler, Moldova, Kamboçya, Sri Lanka, Güney Kore, Özbekistan, Sırbistan, Endonezya, Makedonya, Birleşik Arap Emirlikleri, Venezuela, Ukrayna, Polonya Başkonsolosları’nın da izleyici olarak aralarında bulunduğu sanatsever topluluğu tarafından büyük ilgi gördü.

tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER