7. Uluslararası Gastromasa Konferansı gastronominin tüm paydaşlarını bir araya getirdi

Yazar Serap Gürses

7. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı, 19-20 Kasım tarihleri arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Özellikle fuarın son günü olan pazar günü, adeta ziyaretçi rekoru kırıldı. 

Joan Roca, Massimo Bottura, Alex Atala, Dan Barber, Antonio Bachour, Elena Arzak ve Rasmus Munk gibi dünyaca ünlü şefler, pastry şefleri, sommelierler, miksolojistler, yatırımcılar, sektöre yön veren dünyaca çapında gastronomi profesyonelleri, gurmeler, ünlü köşe yazarları gibi geniş bir kitle, aynı çatı altında buluştu. Ayrıca geleceğin şefleri olan gastronomi öğrencilerinin de yoğun bir katılım sağladığı gözlendi.

Türk ve dünya gastronomisinin en önemli etkinliklerinden biri olan Gastromasa’nın bu yılki teması, “Sürdürülebilirlik ve Biyoçeşitlilik” oldu. Bu temaya dair tüm alt başlıklar, konularında uzman isimler tarafından masaya yatırılarak tartışıldı. Konferans programına Gastromasa Bar, Gastromasa Pastry, Gastromasa Hospitality gibi yeni konseptler de eklenmişti. Özellikle Gastromasa Hospitality’de turizm ve ağırlama sektörünün en önemli yatırımcı ve profesyonelleri  bir araya gelerek, bu katma değeri yüksek sektörün geleceğine dair adımları istişare ettiler. 

Ünlü şeflerin workshopları, gıda markaları ve restoranların yeni ürün sunumları ve pizzadan makarnaya, çikolatadan kahveye çeşitli lezzetlerin tadımları, iki gün boyunca devam etti. USLA Akademi’nin düzenlediği ve gözler kapalı bir şekilde yapılan “Kör Tadım Yarışması”, oldukça ilgi çekti ve ziyaretçilere eğlenceli anlar yaşattı. Tüm paydaşların ortak görüşü; fuardaki katılımcı ve ziyaretçi sayısının çokluğu ve çeşitliliği nedeniyle, karşılıklı bilgi alışverişi, networking ve yeni iş bağlantıları kurma potansiyelinin yüksek düzeyde olduğu başarılı bir organizasyon olduğu yönündeydi. Bu anlamda davetli ve katılımcılar, Sözen Organizasyon ve Gökmen Sözen’le yoğun takdir ve teşekkürlerini paylaştılar.

tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER