Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

23 yılda 13 bin 377 kaçak kültür varlığının Türkiye’ye iadesi sağlandı

Son 23 yılda Türkiye’ye 13 bin 377 kaçak kültür varlığının

Son 23 yılda Türkiye’ye 13 bin 377 kaçak kültür varlığının iadesi gerçekleşti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un açıklamasına göre, UNESCO’dan gelen güncel rakamlara göre bu sayı oldukça önemli olarak değerlendirildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, NSosyal hesabından 14 Kasım UNESCO Dünya Kültür Varlığı Kaçakçılığıyla Mücadele Günü kapsamında yurt dışına kaçırılan kültür varlıklarının iadesine ilişkin güncel rakamları paylaştı. Bakan Ersoy, Dün akşam, Galata Kulesi’nin eşsiz silueti üzerinde “Kültür varlığı kaçakçılığına karşı sessiz kalmayacağız” şeklinde güçlü bir mesaj verdiklerini bildirdi.

tourmag-kacak-kultur-varliginin-turkiyeye-iadesi

“BU TOPRAKLARIN MİRASI BİZE EMANET

Bakan Ersoy, paylaşımında ayrıca şu sözlere yer verdi: “Yurt dışına kaçırılan eserlerimizi ‘evlerine döndürmek’ için kararlılıkla çalışıyoruz. Göreve başladığımız 2018’den bu yana 9 bin 62, 2002’den bu yana ise 13 bin 377 kültür varlığımızı ülkemize kazandırdık. Sadece 2024 yılında 1149, 2025’te ise 109 eserimizi yeniden ait olduğu topraklarla buluşturduk. Bu toprakların mirası bize emanet. Suça ortak olmayalım, kültürel mirasımıza birlikte sahip çıkalım. 14 Kasım UNESCO Dünya Kültür Varlığı Kaçakçılığıyla Mücadele Günü kutlu olsun!”