Gastronomi Turizm Komitesi kuruldu

Yazar Kadir Toprakkaya

Toplam 42 bölge ofisi, 22 komitesi ve 8 bin’den fazla üye acentesi ile Türk turizmine değer katma çabası içinde olan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) bünyesinde “Gastronomi Turizmi Komitesi” oluşturuldu.

Sağlık Turizmi, Ev Turizmi, Kültür Turizmi, E-Ticaret gibi önemli turizm komitelerinin yanı sıra Gastronomi Turizmi Komitesi’nin de bir ihtiyaç olduğunu dile getiren turizm çevreleri, bu alanda büyük yatırımların yapıldığına dikkat çekiyorlar.

BAŞKANLIĞA GÜRKAN BOZTEPE SEÇİLDİ…

Gastronomi Turizmi Komitesi’nin başkanlığına ünlü Marka Doktoru Gürkan Boztepe seçildi. Türkiye’de özellikle yurt içinden ve yurt dışından restoran, otel ve gastronomi konusundaki tüm paydaşlara değer katması planlanan bu turizm çeşidinin TÜRSAB önderliğinde hız kazanacağını dile getiren Boztepe; “Tüm Türkiye’de gastronomi turizmi yapan ve yapmak isteyen seyahat acenteleri, artık komite bilgi ve dataları ile iletişim içinde olabilecek” dedi. Ülkemize gelen turistlerin kişi başı ortalama 157 dolar gibi bir rakamı sadece yiyecek içeceğe harcadığını düşündüğümüzde, bu düşüncenin ne kadar yerinde olduğu belli oluyor. Hele yurt dışına çıkan yerli turistimizin bütçesinin yaklaşık yüzde 30’unu bu alan için ayırdığı verilerini de eklersek, geç bile kalındığını söylemek mümkün…

GASTRONOMİ TURİZMİ KONUSUNDA 23. ÜLKEYİZ…

TÜRSAB verilerine göre Akdeniz havzasında ülkemiz, gastronomi turizmi konusunda 23. ülke poziyonunda yer alıyor. Gürkan Boztepe, en kısa zamanda “Türkiye Gastronomi Turizmi” haritası çıkaracaklarını ve ülkemizde gizli kalmış Türk Mutfağı’nı dünyaya tanıtmak arzusunda olduklarını da belirtti. Gastronomi Turizm Komitesi’nin başkan yardımcıları; TAV Havalimanları İşletmeler Genel Müdürü Bora İşbulan, Mea Villa Seyahat Acentesi Sahibi Mücella Tarhan ve Korur Turizm’den Koraltan Saygın olarak belirlendi. Bir başka ünlü turizmci Gülşen Kırbaş ise eşbaşkanlık görevine getirildi.

tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER