Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

THY uçuş arası turla yolcularını İstanbul’da ücretsiz gezdiriyor

Türk Hava Yolları (THY), yurt dışından gelen ve başka bir

Türk Hava Yolları (THY), yurt dışından gelen ve başka bir ülkeye gitmek üzere İstanbul Havalimanı’nda bekleyen yolcularına ücretsiz şehir turuyla gezmelerine fırsat sağlıyor. İstanbul’u uçuşlarında aktarma noktası olarak kullanan yolcular, THY’nin “TourIstanbul” projesi kapsamında keyifli bir deneyim yaşıyor.

İstanbul Havalimanı’nda 6 ila 24 saat arasında bağlantı süresi olan yolcular, iki uçuş arasında kentin tarihi ve kültürel değerlerini tanıma şansı buluyor. Buradan özel “TourIstanbul” otobüslerine alınan yolcular, rehber eşliğinde düzenlenen etkinlik sonrasında uçuşları için yeniden İstanbul Havalimanı’na getiriliyor.

THY’nin 2009 yılında başlattığı, ancak koronavirüs salgını nedeniyle bir süre ara verilen turlar, 2022 yılında yeniden hizmete girdi. Transit yolcularını sabah saatlerinde özel otobüsle alan THY görevlileri, misafirlerini Dolmabahçe Sarayı’na getiriyor. Burada geleneksel kahvaltı verilen yolcular, giriş ücreti ödemeden Topkapı Sarayı ile Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’ni rehber eşliğinde geziyor. Öğle yemeği de ikram edilen yolcular, daha sonra kentin diğer önemli tarihi ve turistik mekanlarını gezdikten sonra İstanbul Havalimanı’na ulaştırılıyor.

“Dünyadaki diğer hava yollarından farklıyız”

THY Tur Pazarlama Müdürü Abdullah Yormaz, konu ile ilgili yaptığı açıklamada projenin uluslararası transfer yolcularına yönelik olduğunu söyledi. Turun masraflarının THY tarafından karşılandığını belirten Yormaz; “Tur saatine uygun bekleme süreleri olan yolcularımızı ücretsiz gezdiriyoruz. Müze girişleri de ücretsiz. Tur saatine göre kahvaltı, öğle veya akşam yemeği ikram ediyoruz. Bu minvalde de dünyadaki diğer hava yollarından veya şehir programları yapan diğer havalimanlarından farklıyız” dedi. Yolcuların İstanbul Havalimanı’ndaki iki farklı noktada tura başvurabildiğini anlatan Abdullah Yormaz, yolcularını bekleme sürelerine göre farklı turlarda ağırladıklarını kaydetti. Günde altı farklı tur düzenlediklerini belirten Yormaz, yolcularını kış döneminde alışveriş, yaz aylarında ise Boğaz turunda ağırladıklarını dile getirdi.

tourmag-thy

“İLK SIRADA ABD’Lİ MİSAFİRLER GELİYOR”

Havacılık sektöründe rekabetin çok fazla olduğuna dikkati çeken Yormaz; “Amacımız, bekleyen yolcularımıza İstanbul’u tanıtarak THY’yi tercih etmelerini sağlamak. Etkinliğe katılan yolcuların yüzde 68’i aslında THY’yi ‘TourIstanbul’ programından dolayı tercih ediyor. Hedefimiz, yolcularımızı İstanbul Havalimanı’nda diğer uçuşlarını beklerken atıl zamanlarında İstanbul’un tarihi ve turistik mekanlarını ve güzelliklerini görmelerini sağlamak” diye konuştu. Yormaz, 2024 yılında TourIstanbul’u ilk sırada ABD’li misafirlerinin tercih ettiğini, ikinci sırada Çinliler, daha sonra ise sırasıyla Meksikalı, Kazakistanlı ve Fransız yolcularının geldiğini aktardı.

tourmag

“Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir misafirperverlik görmedim”

Pakistanlı Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Abdulhalik Ghauri ise tura katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. ABD’nin Şikago kentinden Pakistan’ın Karaçi şehrine gideceğini belirten Ghauri; “Daha önce böyle bir tura katılmadım. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir misafirperverlik görmedim. Ücretsiz kahvaltı, öğle yemeği, ücretsiz ulaşım desteği, tüm gün rehberlik hizmeti veriliyor. Müze girişleri bile ücretsiz. Bu da beni çok şaşırttı. Bu en mükemmel reklam yolu olmuş. Bu cömertlik ve ev sahipliği ile THY ve Türk insanı çok seviliyor” değerlendirmesinde bulundu.

tourmag

“İnsanlar Türkiye’yi ziyaret ederek bu tura katılmalı”

Nepal asıllı ABD’li öğretmen Bhumika Maskey de televizyondan ve birçok Youtube kanalında bu turu gördüğünü ve katılmak istediğini söyledi. Planlı bir şekilde saatleri ayarlayarak tura katılmak için uçak biletini aldığını anlatan Maskey; “Tüm gün süren turu tercih ettik. Ücretsiz kahvaltı yaptık. Birçok yer gördük, Ayasofya ve Sultanahmet Camisi ve Topkapı Sarayı gibi. Öğle yemeğinden sonra da birçok yeri göreceğiz. Ücretsiz olmasını sevdim. İnsanlar THY’den bilet almalı, Türkiye’yi ziyaret ederek bu tura katılmalı” diye konuştu. Bhumika Maskey, tura ilişkin yaşadığı deneyimi sosyal medya hesaplarından arkadaşlarına duyuracağını da sözlerine ekledi.