“Spektr by MR” Karaköy’de açıldı

Yazar Eren İnan

Michelin Yıldızlı Alman şef Michael Riemenschneider, Türkiye’deki ilk restoranı “Spektr by MR”yle gastronomiye yeni bir anlayış kazandırıyor.

Kariyeri boyunca Steigenberger Hotel ve Villa Hammerschmieder gibi lüks otellerde şeflik yapan, Fransız Pierre Gagnaire, Michel Bras ve İngiliz Gordon Ramsay gibi önemli şeflerin yanında yetişen Michelin Yıldızlı Alman şef Michael Riemenschneider, Türkiye’deki ilk restoranını Karaköy’ün merkezinde “Spektr by MR” adıyla açtı. Michelin yıldızının yanı sıra şef onur madalyasına da sahip olan Riemenschneider, konuklarına farklı deneyimler yaşatacağı “Finer-dining” konseptli restoranıyla, gastronomi dünyasına farklı bir soluk getirmeyi amaçlıyor.

Alman asıllı şef Michael Riemenschneider “Spektr by MR” isimli restoranını Karaköy’de açtı. Pierre Gagnaire, Micheal Bras, Gordon Ramsay gibi dünyanın en prestijli şeflerinin yanında yetişen Michelin Yıldızlı Michael Riemenschneider, 15 yaşında tanıştığı gastronomi dünyasındaki kariyerini büyükannesinin mutfak kültüründen ve doğadan ilham alarak geliştirdiğini belirtiyor. Kendi geliştirdiği “Finer-dining” teması ile dünya gastronomi literatürüne yeni bir kavram kazandıran Riemenschneider, özel lezzetlerini “Spektr by MR”ın özgün atmosferinde lezzet tutkunlarıyla buluşturuyor.

FİNER-DİNİNG TEMASI KARAKÖY’DE YÜKSELİYOR

Spektr by MR’da dünya mutfağının yanı sıra füzyon mutfağına ait birbirinden lezzetli reçetelerini konuklarıyla buluşturan Riemenschneider, mutfağa olan aşkını “Kalbim, hep mutfakta olup yemek yapmak için attı” diyerek tanımlıyor. İstanbul’u yerli yabancı birçok kişiye ev sahipliği yapan büyük bir metropol oluşu nedeniyle Türk ve dünya mutfağının en iyi füzyonu olarak nitelendiren Riemenschneider, Spektr by MR’ın kendi konsepti olan finer-dining anlayışı ile özgün bir değer ve deneyim noktası olacağını söylüyor.

NEDİR BU FİNER-DİNİNG?

Konukları kendilerini özel hissedecekleri bir mekanda özgün, kaliteli bir menü anlayışı, üstün bir görsellikle ağırlayan şık ve pahalı restoranları tanımlamak için kullanılan fine-dining’ten esinlenilerek Michael Riemenschneider tarafından geliştirilen finer-dining teması, menüler noktasında bir fine-dining restorana yönelik tüm beklentileri karşılıyor. Spektr by MR, bir fine-dining restoranından tek farkla resmiyetten uzak bir konsepti benimsiyor. Konukların resmi kostümlerle ziyaret etmek zorunda olmayacağı fakat yemek ve servis açısından üstün bir memnuniyetle ayrılabilecekleri bir mekan olan Spektr by MR, bütçe dostu olmasıyla da fark yaratıyor. Spektr by MR’da Norveç ıstakozu olarak bilinen Langoustine’i imza yemeği olarak sunan Şef Michael Riemenschneider, öte yandan, basit malzemelerle kombine edilmiş güçlü yemeklerin mutfak yönetiminde merkezi rol üstlendiğine inanıyor. Spektr by MR sofralarına karnabaharı 21 ayrı teknikle taşıyan şef, yemeğin belirli kurallara dayanan kültürel bir sistem olduğunu ifade ederken aynı zamanda yaratıcı, sanatsal bir süreç olduğunun altını çiziyor.

Birinci sınıf bir restoranın verebileceği her şeyi aynı çatı altında sunan Spektr by MR, sağlıklı beslenmeye vurgu yapan spesiyalleriyle de gastronomi dünyasını hareketlendiriyor. Sıra dışı bir estetikle dekore edilen restoran, “Duvarlarında Sanat” konseptiyle konuklarını sanata da doyuruyor.

Spektr by MR
“MUTFAĞIMIZIN KADIN ŞEFLERİYLE GURUR DUYUYORUM”

Alman, Fransız ve Türk mutfağının harmonisi Spektr by MR’ın mutfağı, sanılanın aksine kadın şeflere emanet. Hedefinin erkek şeflerin olduğu kadar kadın şeflerin de profesyonel mutfakta harikalar yaratabileceğine ve en az onlar kadar maharetli olduklarına dikkat çekmek olduğunu söyleyen Riemenschneider, bu noktada önemli açıklamalar yapıyor: “Mutfakta benim için en önemli şeylerden biri ekip arkadaşlarım. Erkek egemen bir sektörde bence kadınların yeri tartışılamayacak kadar önemli. Karaköy’deki restoranlarımızda 12 kadın meslektaşımız benim yol arkadaşımdır.” Karaköy’den sonra Levazımda açacağı ve çok sevdiği eşi Celine Riemenschneider’in adını vereceği “Atelier Celine” ile farklı bir konseptte gastronomi severlerle buluşacak olan Riemenschneider, yeni tatlara açık herkesi restoranlarında buluşturmak için sabırsızlanıyor.

tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER