Şef Manuel Martinez ile geleneksel Kolombiya yemek kursu

Yazar Oğulcan Tatar

Türkiye’deki Kolombiya Büyükelçiliği, Kolombiya Yurtdışı Tanıtım Planı kapsamında Türkiye Uluslararası Gastronomi Okulu ile iş birliği içinde, öğrenciler için Şef Manuel Martinez tarafından verilen çevrimiçi bir ders gerçekleştirdi.

Etkinlik; şefin arepas, boronia, patacones hogao soslu kıyma gibi geleneksel Kolombiya yemeklerinin hazırlanışını ayrıntılı ve canlı olarak anlattığı videolu sunumla başladı. Videolu sunumda verilen talimatların ardından öğrenciler, öğrendiklerini pratiğe dökebilecekleri mutfağa ilerlerken, akademinin baş aşçısı, Şef Manuel ile birlikte öğrencilere ek talimatlar verdi. Eş zamanlı olarak akademi, Instagram sayfası aracılığıyla takipçilerine hem şef Manuel Martinez’in canlı sunumunda yaptığı açıklamayı hem de geleneksel Kolombiya gastronomisinin daha fazla görünür olmasını sağlamış olan farklı yemeklerin hazırlanma sürecini de göstererek yayınladı.

Şef Manuel Martinez

SAMARIA MUTFAK GELENEĞİNİ YANSITIYOR

Şef Manuel Martinez, geleneksel Kolombiya mutfağını ön plana çıkararak, çalışmalarında farklı etkiler içeren Samaria mutfak geleneğini yansıtır. Ayrıca, bu geleneksel mutfak yoluyla göçlerin tarihi üzerine bir araştırma yapmakla beraber, Kültür Bakanlığı ile birlikte Magdalena Nehri kıyısındaki bir kasaba olan Tenerife’ye ait 19. yüzyıldan kalma yemek tariflerini içeren bir kitap yayımlamıştır.

Şef Manuel Martinez
Şef Manuel Martinez
Şef Manuel Martinez
tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER