Pernod Ricard sürdürülebilir bir gelecek için bar dünyasında eğitimlere başlıyor

Yazar Haber Merkezi

Pernod Ricard’ın, Birleşmiş Milletler’in EducateAll platformu aracılığıyla tüm barmenlere sunduğu sürdürülebilir ve sorumlu barmenlik eğitim programı olan “The Bar of World Tomorrow” projesi, yeme içme sektörünü daha yeşil ve daha sürdürülebilir bir bar dünyası yaratmaya davet ediyor.

Dünyanın en büyük alkollü içecek şirketlerinden biri olan Pernod Ricard, sürdürülebilir bir bar dünyasının yaratılması için eğitim çalışmalarına başlıyor. Pernod Ricard öncülüğünde dünyanın bir çok ülkesinde hayata geçen “The Bar World of Tomorrow” projesi şimdi de Türk barmenlerin gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefliyor. Proje ile sürdürülebilir bir bar dünyası için barmenlere, online eğitim ve workshoplar gerçekleştirilerek atık yönetimi, bilinçli su tüketimi, kişinin doğaya ve kendisine saygısı gibi çeşitli konularda katkı sağlanması ve sektöre yeni bir bakış açısı kazandırılması hedefleniyor.

Pernod Ricard’ın Birleşmiş Milletler’in EducateAll platformu aracılığıyla sunduğu sürdürülebilir ve sorumlu barmenlik eğitim programı olan The Bar of World Tomorrow başlıyor. Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda hazırlanan eğitim ile; taze malzeme kullanımı, alkollü içeceklerin sorumlu servis edilmesi, atık yönetimi ve sürdürülebilirlik gibi pek çok farklı alanda bar dünyasını dönüştürmek amaçlanıyor.

Tüm barmenlerin ücretsiz olarak faydalanabileceği online eğitimlerin yanı sıra, proje İstanbul’da aynı anda üç pilot noktada hayata geçirilecek. İstanbul’un en gözde kokteyl noktalarından The Townhouse ve Alexandra ile en prestijli grill bar’larından Sunset, mekanlarında tek kullanımlık plastiğin azaltıldığı, atık ve su yönetimi yapılan, daha sürdürülebilir bir bar alanı oluşturma taahhütleri ile projenin pilot mekanları olacaklar. The Townhouse, Alexandara ve Sunset’in tüm bar ekibi, projenin eğitim ekibi içerisinde yer alan Twins ile birlikte Geleceğin Bar Dünyası atölyelerine katılacak ve mekanlarında bu eğitimlerden edindikleri uygulama örneklerini hayata geçirecekler. Belirlenen pilot mekanlarla workshop çalışmaları planlayan Pernod Ricard, önümüzdeki dönemlerde projeyi daha da genişleterek sektörde bir değişim başlatmayı amaçlıyor.

‘Sürdürülebilir bir gelecek yaratmaya davet ediyoruz

Projeyle ilgili konuşan Pernod Ricard Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Genel Müdürü Selçuk Tümay: “Küresel COVID-19 pandemisi nedeniyle toplumların ve şirketlerin tüketim alışkanlıkları değişti, bu süre içerisinde hepimiz eskisinden farklı yaşamaya başladık. Küresel sağlık krizi, alışageldiğimiz doğru bildiğimiz sistemlerin ve alt yapıların sürdürülebilirliğini sorgulamamızın yanı sıra geleceğe daha sağlıklı ve gerçekçi bir yaklaşımla hazırlanmamız açısından harekete geçmemizi gerektiren bir acil durum olarak karşımıza çıkıyor. Bir süredir hayatımızın merkezine yerleşen sürdürülebilirlik konusu yeme-içme sektöründe de yerini sağlamlaştırmaya başladı. Covid-19 pandemisi, bizler gibi ekonomik aktörlerin, sürdürülebilirliği ve gerekli uygulamaları hızla hayata geçirmeleri için önemli bir fırsat penceresi açmaktadır.

Bundan hareketle çok değerli bir projeyi hayata geçirerek sektörde bir farkındalık yaratmaya çalışacağız. Yeme içme sektörünün yeni döneme uyum sağlama sürecinde olduğu şu günlerde, barmen ve bar sahiplerini daha yeşil ve daha sürdürülebilir bir bar dünyası yaratmaya davet ediyoruz. Pernod Ricard olarak, Birleşmiş Milletler’in EducateAll platformu aracılığıyla sürdürülebilir ve sorumlu barmenlik eğitim programı olan The Bar of World Tomorrow’u başlatıyoruz. Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda hazırlanan eğitim ile; taze malzeme kullanımı, alkollü içeceklerin sorumlu servis edilmesi, atık yönetimi ve sürdürülebilirlik gibi pek çok farklı alanda bar dünyasını dönüştürmeyi amaçlıyoruz.”

Gıda israfının azaltılması amaçlanıyor

2020 yılının son çeyreğinde Pernod Ricard tarafından bağımsız araştırma şirketi Akademetre işbirliğiyle Türkiye’de tüketicilerin sürdürülebilirlik konusundaki farkındalıkları ve mekanlardan beklentilerini ölçmek üzere gerçekleştirilen araştırmaya göre; doğal kaynakların sınırlı olduğu bilincinden hareketle, tüketicilerin işletmelerden bazı beklentileri bulunuyor. Bunlar arasında en dikkatli başlıklar; gıda israfının azaltılması, çevrenin korunması ve doğaya sahip çıkılması önemli bir yer alıyor. Bununla beraber sürdürülebilirlik politikalarını iş süreçlerine dahil eden işletmelerin performansın arttığı, maliyetlerinin azaldığı ve kârlılığının yükseldiği yükseldiği görülüyor. Sürdürülebilirliği benimseyen işletmeler aynı zamanda itibarlar ve marka değerlerini arttırıyor. Her 4 kişiden 1’i sürdürülebilir ve sorumlu mekanları kesinlikle tercih edeceğini belirtirken sürdürülebilirlik konusu her 3 kişiden 1’i için önem taşıyor.

Mevsiminde taze ürün kullanan mekan ayrışıyor

Araştırmaya katılan tüketiciler mekanların; mevsiminde yetişen taze ürünlerin kullanması, gıda ve içecek ürünlerinde nitelikli malzeme seçmesi, çevrenin korunması ve geri dönüşüm gibi politikalarının tavsiye etme konusunda baskın öneme sahip olduğunu ifade ediyor. Aynı zamanda bu kriterler mekana daha fazla güven duyulmasına da katkı sağlarken en büyük hassasiyet mekanların gıda israfındaki politikaları.

Sürdürülebilirlik konusunda en yüksek bilinç Antalya ve Ankara’da

Büyük şehirler göz önüne alındığında sürdürülebilirlik politikasına verilen önem Ankara ve Antalya’da diğer illere göre daha yüksek olarak ortaya çıkıyor. Sürdürülebilirlik kavramını duyma oranı Antalya’da en yüksek iken, İstanbul ve İzmir’de ise en düşük durumda. Bu konuda en yüksek bilgi düzeyi ise Ankara’da karşımıza çıkıyor.

tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER