Özgül Özkan Yavuz: Türk mutfağı seferberliği başlatın!

Yazar Kadir Toprakkaya

Türkiye’nin gastronomi turizmi yol haritasını belirleyen “Kanaat Önderleri Konuşuyor” temalı GASTROTALKS etkinliğinin konuk konuşmacısı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz oldu. Pandemi koşulları kapsamında Swissotel The Bosphorus’ta açık alanda gerçekleştirilen yemekli toplantıda, ünlü şef Ali Ronay ve ekibinin hazırladığı muhteşem Ege mercanı ve Türk mutfağı sunumları çok beğenildi.

Eski Turizm Bakanı Bülent Akarcalı ve İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık’ın da dinleyicileri arasında olduğu etkinlikte konuşan Özgül Özkan Yavuz, Türk mutfağının dünyada markalaşması için yapılabilecek yol haritasına ilişkin önerilerini sundu, standartların önemini belirtti. Gastronomi Belgesi, GT Hijyen Belgesi, Gastroköy konuları da masaya yatırılırken, Kültür ve Turizm Bakanlığı çalışmaları kapsamında Turizm Geliştirme Ajansı (TGA) ile yapılabilecekler değerlendirildi.

“YEMEKLERİMİZİN ADI TÜRKÇE YAZILMALI”

Özellikle ülkemizdeki restoranların menülerinde yemeklerimizin adının Türkçe yazılması ve yurtdışında da bunun bir akım haline gelmesi için Gastronomi Turizmi Derneği’nin (GTD) misyon üstlenmesi gerektiğini ifade eden Yavuz, Bakanlık olarak GTD’nin yanında olduklarını kaydetti. Şeflerimizin yanı sıra restoranlarda kullanılması gereken ev yemekleri ve Türk ürünlerinin dünyaya yayılması gerektiğini aktaran Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, GTD’nin bu konuda çabalarını desteklediklerini ve gastronomi turizmi konusunun Bakanlık tanıtımlarında en önemli argüman olduğunu söyledi.

Özgül Özkan Yavuz
Gastronomi Turizmi Derneği’ne yeni üye beratları takdiminin ardından GTD Başkanı Gürkan Boztepe, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’a teşekkür plaketi ve kendi kitabını hediye etti...
tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER