Otellerdeki maliyet artışı Şubat’ta ne oldu?

Yazar Haber Merkezi

Otellerdeki maliyet artışları Şubat ayında enflasyonun 3,7 puan üzerinde gerçekleşti. Şubat ayı fiyat istatistiklerine göre, Türkiye’de yıllık enflasyon % 8,7’ye çıkarken, otellerdeki maliyet yükselişleri % 12,5’e çıktı.

 

AKTOB Araştırma Birimi’nin bulgularına göre, son bir yıl içinde otellerde maliyetleri en fazla artanlar içinde yüzde 13,2 ile yiyecek grubu öne çıktı. Onu yüzde 11,7 ile içecek grubu takip etti.

Öte yandan, enerji-yakıt ile temizlik malzemeleri grubundaki maliyet artışları, ülke geneli fiyat artışlarının gerisinde kaldı. Alt gruplar itibariyle en ciddi maliyet yükselişleri, yüzde 25 ile bakliyat ve un grubunda oluşurken, onu yüzde 16 ile meyve sebze ve yüzde 12 ile süt grubu izledi.

 

0532015_jhabfal

tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER