Önemli bir misyonu olan Zamarot 1890, Mardin’de açıldı

Yazar Kadir Toprakkaya

Mardin’de kooperatifçilik ve gastronomi alanında uluslararası arenaya örnek olacak girişimin ilk halkası açıldı. Bölgede ilkleri barındıran, yarattığı istihdam kapasitesi ve kayıtlı ekonomiye katkısıyla yerel kalkınmayı destekleyen Topraktan Tabağa Kooperatifi’nin yeni girişimi Zamarot 1890 ’ın açılışı, coşkulu biçimde yapıldı. Açılışa; AK Parti İzmir Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ceyda Bölünmez Çankırı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Şef Ebru Baybara Demir ve çok sayıda davetli katıldı.

Zamarot 1890

GELİRİ İSTİHDAMA VE ÜRETİME

Zamarot 1890’ın gelirinin, kooperatifin diğer işletmelerinde olduğu gibi yerel istihdama ve üretime harcanacağı bildirildi.
Bu konuda bir açıklamada bulunan AK Parti İzmir Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ceyda Bölünmez Çankırı; “Dünyaya rol model oluşturan Topraktan Tabağa Kooperatifi’nin benim de içinde bulunduğum kuruluş aşamasından bu yana geldiği konumu görmek mutluluk verici. Çiftçinin kalkınmasına destek olan, istihdam yaratan, kendi işletmelerini hayata geçiren ve bunu kendine yetebilen bir ekosistemle başaran sosyal kooperatiflerin artmasını umut ediyorum. Gastronominin Nobel’ini ülkemize taşıyan Şef Ebru Baybara Demir’e de tüm bu süreçte gösterdiği emek için teşekkür ediyorum” dedi.

GENÇLER İÇİN ÖNEMLİ BİR EĞİTİM MERKEZİ OLACAK

Zamarot 1890’ın sadece bir restoran değil, turizme ve kurduğu ekosistemle yerel kalkınmaya verdiği desteğin yanı sıra özellikle de gastronomi eğitimi alan gençler için önemli bir eğitim merkezi olacağı da yine açıklanan bilgiler arasında yer aldı. Geçtiğimiz ay Malta’da gerçekleşen Akdeniz Turizm Forumu’nda Büyük Akdeniz Ödülü’nü kazanan Ebru Baybara Demir ise konuşmasının bir bölümünde şunları dile getirdi: “Zamarot 1890’ın özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde gastronomi konusunda uzmanlaşmak isteyen gençlerin kendilerini geliştirmeleri için bir okul olmasını arzu ediyorum.”

Oluşumda büyük emekleri olan ünlü şef Ebru Baybara Demir, gastronomi dünyasının Nobel’i olarak adlandırılan Basque Culinary World Prize 2023 Ödülü’nü kazanan isim olarak da biliniyor.
Zamarot 1890
tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER