MÜSİAD, New York şubesini törenle açtı…

Yazar Haber Merkezi

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD), New York şubesini görkemli bir törenle hizmete açtı. MÜSİAD USA, aynı gün New York ve civarındaki restoran ve gıda firmalarını bir konferansta buluşturdu.

MÜSİAG Genel Başkanı Nail Olpak, Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Tosyalı ve N. Alper Esen, MÜSİAD USA Başkanı Mustafa Tuncer, Genel Sekreter İbrahim Uyar, Yönetim Kurulu Üyeleri Levent Ali Yıldız, Ömer Er, Çetin Güzel, Muharrem Atalan, Mustafa Albayrak ve iş dünyasından 200’e yakın kalabalık bir heyetin katıldığı açılış töreninden sonra konuşan New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, işadamları örgütlerinin ABD’de etkin olarak çoğalmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

MUSİAD_NEWYORK-2

“TÜRK GİRİŞİMCİSİNİN SESİNİ DUYURMAK İÇİN ÇABA HARCIYORUZ…”

MÜSİAD faaliyetlerini ve iş geliştirmek adına yaptıklarını anlatan Genel Başkan Nail Olpak, üyeleri ile birlikte yüz binlerce kilometre yol yaptıklarını ve Türk girişimcisinin sesini dünyanın her yerinde duyurmak için çaba harcadıklarını söyledi.

MUSİAD_NEWYORK-3

“İHRACATI 500 MİLYAR DOLAR SEVİYESİNE ÇIKARMALIYIZ…”

Konuşmasında Türkiye’nin ABD ile olan ticaretinin düşüklüğüne dikkat çeken MÜSİAD USA Başkanı Mustafa Tuncer ise, Türkiye’nin 2023 vizyonu doğrultusunda ihracatı 500 milyar dolar seviyesine çıkarmak için daha çok çalışacaklarını söyledi. ABD’nin gıda ithalatının 128 milyar dolar civarında olduğunu ve bunun neredeyse Türkiye ihracatına denk geldiğini kaydeden Tuncer, Türkiye’nin gıda ihracatının ABD’nin gıda ithalatı içindeki payının sadece binde 4 olduğunu vurguladı.

MUSİAD_NEWYORK-1

EN BEĞENİLEN TÜRK RESTORANLARI AÇIKLANDI…

Törende, New York’un en beğenilen Türk restoranı anket sonuçları da açıklandı. Ankete katılanların yüzde 23’ünün oyunu alan Turkish Kitchen birinci seçildi. Turkish Kitchen’a ödülünü MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak verdi. Oylamada Şip Şak ikinci, Ali Baba Restaurant ise üçüncü seçildi.

tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER