Michelin yıldızlı şefler “Be Premium Bodrum” ile Türkiye’ye geliyor

Yazar Barbaros Kon

Doğa ile iç içe bir ortamda, eşsiz deniz manzarasının baş döndürücü güzelliği ve sınır tanımayan hizmet anlayışıyla konuklarını ağırlayan Be Premium Bodrum, misafirlerine ihtişam dolu lüks deneyimini zirvede yaşatmaya devam ediyor. Dünya mutfağına tutkuları ve özgünlükleriyle yön vermiş Michelin yıldızlı şefleri ağırlamak için hazırlanan Be Premium Bodrum, gastronomi dünyasının başarılı isimlerini değerli konuklarıyla buluşturmanın da mutluluğunu yaşıyor.

Bodrum ve Ege’nin yöresel lezzetlerini, dünya mutfağından özenle seçilmiş lezzet örneklerini ve farklı damak tatlarını bir araya getiren Be Premium Bodrum, benzersiz bir gastronomi deneyimine imza atmaya hazırlanıyor. 1 Temmuz-10 Eylül tarihleri arasında Be Premium Bodrum’da gerçekleşecek olan gastronomi etkinliğine; Almanya’dan üç Michelin yıldızlı şef Thomas Bühner, İspanya’dan iki Michelin yıldızlı şef Paco Roncero, Rusya’dan bir Michelin yıldızlı şef Anatoly Kazakov, İtalya’dan iki Michelin yıldızlı şef Anthony Genovese ve Japonya’dan bir Michelin yıldızlı şef Yoji Tokuyoshi katılacak.

Be Premium Bodrum Paco Roncero

İki Michelin Yıldızlı Chef Paco Roncero

Paco Roncero Restaurante / Madrid

Madrid’de bulunan Paco Roncero Restaurante’nin kurucusu ve şefi olan Paco Roncero, sanatsal İspanyol mutfağının en prestijli şefleri arasında sayılıyor. Kraliyet Gastronomi Akademisi tarafından verilen 2006 Ulusal Gastronomi Ödülü’nü kazanan Roncero’nun işlettiği restoranlardan bir diğeri, Ibiza ve sonrasında Dubai’de açılan, dünyanın en pahalı restoranlarından biri olan Sublimotion ise müşterilerin her duyusuna hitap eden, teknoloji ve sanatın bir arada kullanıldığı, dünyanın en pahalı restoranı konumunda. Ünlü Şef Roncero, 1-15 Temmuz tarihleri arasında be Premium Bodrum Notias Restaurant’ta pop-up event gerçekleştirecek.

Be Premium Bodrum Anatoly Kazakov

Bir Michelin Yıldızlı Chef Anatoly Kazakov

Selfie Restaurant / Moscow

Rus mutfağının temsilcisi haline dönüşen Anatoly Kazakov, gelenekler, yerel ürünler ve modern teknikleri mutfağının üç temel ilkesi olarak belirlemesiyle tanınıyor. Standart ürünlerde standart dışı bir görünüm olarak tarif ettiği gıda felsefesi ve sürdürebilirlik arzusuyla Anatoly, “Silver Triangle” yarışmasının galibi olurken Best Young Chef 2012 olarak seçildi ve San Pellegrino Cooking Cup 2012’nin finalisti oldu. Efsanevi İtalyan aşçı Gualtiero Marchesi ile Moskova’nın gösterişli restoranlarından The Most ve Bon-2’de çalıştı. 2013 sonbaharında Vladimir Mukhin ile birlikte egzotik mutfaklarla cesur deneyimler sunan Moskova’nın ilk Pan-Asya bistrosu Zodiac’ı açtı. Şimdilerde ise Murmansk’tan deniz kestaneleri, Pasifik’te bulunan Sakhalinsk’ten deniz tarağı ve güneyde Rostov’dan ördek gibi lezzetlerden oluşan bir menü sunduğu Selfie Restaurant’ını işletiyor. Başarılı Şef Kazakov, 15 Temmuz – 1 Ağustos tarihleri arasında be Premium Bodrum Notias Restaurant’a pop-up event’i için konuk olacak.

Be Premium Bodrum Anthony Genovese

İki Michelin Yıldızlı Chef Anthony Genovese

Il Pagliaccio / Roma

Güney Fransa’daki restoranlarda edindiği deneyimler ile tekniğini geliştiren Şef Anthony Genovese, İtalya’ya dönerek Enoteca Pinchiorri’nin mutfağına katıldı ve ardından Londra ve Malezya’ya geçmeden önce Tokyo’ya gitti. Kalbinde İtalya ile ilk Michelin yıldızını Ravello’da kazandı. Kendi restoranını hayata geçirme hayali onu Roma’ya götürdü. 2003 yılında Il Pagliaccio doğdu. Bugün iki Michelin yıldızına sahip olan Il Pagliaccio, 50TopItaly tarafından da “2022 Yılın Öğle Yemeği” ödülüne layık görüldü. Ünlü şef Genovese, 1-15 Ağustos tarihleri arasında be Premium Bodrum Notias Restaurant’a pop-up event’i için konuk olacak.

Thomas Bühner

Üç Michelin Yıldızlı Chef Thomas Bühner

Restaurant La Vie / Osnabrück

Almanya’nın en önemli şeflerinden biri olarak Avrupa gastronomisine yön veren Thomas Bühner de pop-up event’in konukları arasında. İlk Michelin yıldızını 1996’da La Table’da kazanan ve ardından 1998’de ikinci kez bu onura layık görülen Thomas Bühner, 2006 yılında Gault Millau’s Chef of the Year seçildi. Aynı yıl Osnabrück’teki Restaurant La Vie’nin yönetimini devralan Bühner, bu süre zarfında Relais & Chateaux’nun Büyük Şef’i oldu. 2011 yılında üçüncü kez Michelin yıldızına layık görülen Bühner, mutfak uzmanlığının ötesinde çalıştığı tüm mutfaklarda teşvik ettiği karşılıklı saygı ve rasyonalist tavırla her anlamda gerçek bir profesyonel olduğunu dünyaya kanıtlamış durumda. Başarılı Şef Bühner, 15 Ağustos – 1 Eylül tarihleri arasında be Premium Bodrum Notias Restaurant’a pop-up event’i için konuk olacak.

Yoji Tokuyoshi

Bir Michelin Yıldızlı Chef Yoji Tokuyoshi

Tokuyoshi / Milano

Bir Japon’un gözü ve felsefesiyle yorumladığı İtalyan mutfağı ile iki kültürün birleşmesini amaçlayan Yoji Tokuyoshi, kullandığı teknik ile fark yaratan bir şef olma özelliği taşıyor. Dokuz sene boyunca Osteria Francescana’da ‘sous chef’ olarak Massimo Bottura ile birlikte çalışan Japon asıllı şef Yoji Tokuyoshi 2014’te Modena’yı bırakıyor ve 2015’te Milano’da kendi adını taşıyan Ristorante Tokuyshi’nin kapılarını açıyor. Tokuyoshi kısa sürede iki Michelin yıldızının sahibi oluyor. Her yemeğin arkasındaki anlamı, geleneği ve yemek yeme biçimini aşılamak için Japonya’nın güzel geleneklerini ve İtalya’nın klasik lezzetlerini bir araya getiriyor. Ünlü Şef Tokuyoshi, 1 – 10 Eylül tarihleri arasında be Premium Bodrum Notias Restaurant’a pop-up event’i için konuk olacak.

Konukların unutulmaz tatların keyfini çıkaracağı etkinlikte birbirinden başarılı dünyaca ünlü şefler, hazırlayacağı lezzetlerle katılımcıları adeta dünya turuna çıkaracak.

tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER