Gastronomi Turizm Derneği (GTD), yeni yılın ilk buluşmasını “2024’e Merhaba” başlığı altında gerçekleştirdi. 26 Ocak akşamı Beylerbeyi’ndeki Sezen Hanım Yalısı’nda düzenlenen etkinlik oldukça renkliydi. Buluşmaya, Türk gastronomisinin önde gelen isimleri yanında turizm, sanat ve iş dünyasından renkli isimler katıldı.
DEĞER KATANLARA ÖDÜL
Gecede, Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Boztepe tarafından geride bıraktığımız 2023 yılında gastronomi turizmine değer katan isimlere plaket ve teşekkür belgesi verildi. Bu isimler arasında; Galataport Genel Müdürü Erdem Tavas, Karaköy Güllüoğlu Baklava’dan Nadir Güllü, Günaydın Restoranları’ndan Cüneyt Asan, Demsa Group’tan Demet Sabancı Çetindoğan, İstanbul Valisi Davut Gül, Trilye Restoran’dan Süreyya Üzmez, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Oyuncu Tamer Levent, Develi Restoran’dan Nuri Develi, Dr. Napoli Antica’dan Birkan Saytaş, Türkiye Lezzet Federasyonu Başkanı Vasfi Pakman, Kavaklıdere’den Cevza Başman yer aldılar.
AMERİKA’DAN YATIRIMCILAR
Gecede dikkat çeken bir başka detay, Amerikalı iki şirketin temsilcilerinin konuklar arasında bulunmasıydı. Boğaz’ın en güzel manzaralarından birine sahip olan Sezen Hanım Yalısı’nda konuklara doğal üretim peynirler, glutensiz yiyecekler, tatlılar ve ünlü şeflerin hazırladığı özel yiyeceklerin yanı sıra Türk kültürünün vazgeçilmez sokak lezzetleri ikram edildi.