Erhan Us’un kitabı ders olarak okutuluyor

Yazar Kadir Toprakkaya

Yazar ve kavramsal sanatçı Erhan Us’un; teknolojinin insan sosyolojisi üzerine etkileri, sosyal medyanın toplumda yarattığı dönüşüm, sanal bağımlılıklar, stratejik ve dijital marketing hakkında ulusal ve uluslararası gazete ve dergilerde yayınlanan köşe yazılarından oluşan, Hipokrat Kitabevi tarafından 2018’de okuyucu ile buluşturulan “Dijital Prestij: Sosyal Medya, Teknoloji ve Marketing Üzerine” kitabı, 2020-2021 Bahar Dönemi’nde Doğu Akdeniz Üniversitesi (Gazimağusa, KKTC)’nde ders olarak okutulmaya başladı. Dersin tüm müfredatını, kitabın içeriği ve sonraki yıllarda Us’un yaptığı sosyolojik zeminde dijitalin etkileri ve algı mekanizmaları konusundaki çalışmaları ile deneyleri oluşturuyor.

Erhan Us Dijital Prestij

Kapak tasarımı da yazara ait olan kitabın ön yüzünde, Erhan Us’un 5 kıta ve 26 ülkede sergilenen sanat eserlerinin ilki “Yetersiz Adrenalin” yer alıyor. Kendisi hakkında YouTube’da yayınlanan bir belgesel de bulunan, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği, AFSAD ve AGSAD üyesi Us, İstanbul ve Anadolu Üniversitelerinde sosyoloji ve felsefe çalışmalarına devam ediyor.

Kitabında işlediği konuları kavramsal sanat eserlerine dönüştürdüğü, geçen günlerde Mira Koldaş Art Gallery / Ankara’da sanatseverlerle buluşan sergisi ‘Entelektüel Ölüm’de Erhan Us; post-gerçeklik, eğitim sistemlerinin çökmesi, popülizm ve kimlik siyaseti sonucunda bireyin sorgulayıcı fonksiyonlarını kaybederek entelektüel varlığının sonlanmasını ele almıştı.

tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER