Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Turizmin nabzı 28. EMITT Turizm Fuarı’nda atacak

Dünya turizm sektörünün Türkiye buluşma noktası olan EMITT – Doğu

Dünya turizm sektörünün Türkiye buluşma noktası olan EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, 5-7 Şubat 2025 tarihlerinde turizm profesyonellerini ve tatil tüketicilerini 28. kez İstanbul’da bir araya getirmeye hazırlanıyor.

Uluslararası turizm dünyasının buluşma noktası olan EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, her yıl 30.000’e yakın sektör profesyonelini ve binlerce tatil tüketicisini ağırlıyor. EMITT Turizm Fuarı, 27 yıldır Türkiye’de pek çok yeni tatil ve turizm destinasyonunun oluşmasına ortam hazırlıyor. Türkiye’de şehirlerin hatta köylerin markalaşmasına ve yerli yabancı turistle buluşmasına ev sahipliği yapıyor. Katılımcılara yerli ve uluslararası ziyaretçilere yeni iş ve iş birliği olanakları sunan EMITT’e her yıl ülke pavilyonları, tatil destinasyonları, yaz ve kış turizmi, outdoor turizmi destinasyonları, otellerle turist merkezleri, tur operatörleri ve acentalar katılıyor.

Geçtiğimiz yıl 27’ncisi gerçekleşen EMITT Turizm Fuarı’nda 4 gün boyunca, 43 ülkeden gelen 220 VIP davetli tur operatörü yer aldı. Fuarda 3.158’i uluslararası olmak üzere, toplamda 28.386 ziyaretçi ağırlandı. Almanya, Bulgaristan, Brezilya, Mısır, İran, Japonya, Kuzey Kıbrıs, Venezuela başta olmak üzere 28 ülkeden 653 katılımcı firma, fuara katılım sağladı. Sunduğu iş birliği fırsatları ile geçtiğimiz yıl 500 milyon Euro’ya yakın iş hacmi sağlayan fuar, bu yıl ülke ekonomisine sunduğu katma değeri artırmayı hedefliyor. Türk turizminin büyümesine ve çeşitlenmesine katkı sağlayan fuar, her yıl binlerce turist ve sektör profesyonelini ağırlayarak Türkiye’nin turistik cazibesini artırıyor.

tourmag-hacer-aydin

HACER AYDIN: EN YÜKSEK ULUSLARARASI ZİYARETÇİ ORANINA ULAŞTIK

EMITT Fuarı’nın Türkiye ekonomisine, turizmine ve ülke markasına büyük katkısı olduğuna dikkat çeken EMITT Fuar Direktörü Hacer Aydın, şunları dile getirdi: “EMITT Fuarı’nda geçtiğimiz yıl turizm sektörüne yönelik 2024 yılı ve sonrası için öngörülerimizi paylaşarak, çözüm önerileri üzerinde durduk. Sektörü etkileyen en büyük buluşma noktalarından EMITT İş Geliştirme Etkinlikleri’nde dört ana gündem konusu ‘Seyahat Trendleri’, ‘Sağlık Turizmi’, ‘Sorumlu Turizm’ ve ‘Seyahat Teknolojileri’ etrafında şekillendi ve bu konular; sektör liderleri, 70’i aşkın uzman isim ve 30 farklı önder kurum iş birliğinde mercek altına alındı. 27 yıllık EMITT tarihinin en yüksek uluslararası ziyaretçi oranına ulaştık.”

EMITT TURİZM FUARI, SEKTÖRE YÖN VERMEYE HAZIRLANIYOR

Turizm sektöründeki önemli rakamlara da değinen Hacer Aydın; “Uluslararası turizm sektöründe 2024 yılında turist sayısının 1,5 milyar kişiye, turizm gelirlerinin ise 1.575 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. 2025 yılında ise 1,62 milyar turist ve 1,65 trilyon dolar gelir öngörüsü bulunuyor. Bu tahminlerin gerçekleşmesi durumunda, pandemi salgını büyüklüklerine 2024 yılında ulaşılacak ve aşılacaktır. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ise 2024 yılı için 60 milyon turist ve 60 milyar dolar turizm geliri hedefliyor. 2025 yılı için de 65 milyon turist ve 65 milyar dolar gelir hedefi bulunuyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, 2024 yılı Ocak-Haziran döneminde Türkiye’ye gelen toplam turist sayısı 26,14 milyon olarak açıklandı. TÜİK verilerine göre ise 2024 yılının ilk yarısında Türkiye’ye gelen yabancı turist sayısı yüzde 10,2, Türkiye’ye gelen yurt dışında yaşayan Türk turistlerin sayısı da geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 29,8 artış gösterdi. 2024 yılı Ocak-Haziran döneminde en çok turist Rusya’dan gelirken; Rusya’dan sonra en çok turist Almanya, İngiltere, İran ve Bulgaristan’dan geldi” açıklamasında bulundu.

tourmag-emitt--dogu-akdeniz-uluslararasi-turizm-ve-seyahat-fuari
tourmag