Moskova’yı 5,7 milyon turist ziyaret etti

Yazar Haber Merkezi

Başkent Turizm ve Otelcilik Hizmetleri Komite Başkanı Sergey Şpilko, 2014’te Moskova’yı ziyaret eden yabancı turist sayısının 5.7 milyon olduğunu açıkladı. Moskova’nın ziyaretçileri arasında Çinli turistler, başı çekiyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Şpilko, başkenti ziyaret eden yabancı konuklar arasında en çok Çin, Almanya, Fransa ve Türkiye vatandaşı olduğunu belirtti. Şpilko, başkent turizm endüstrisinin bu zor ekonomik koşullarda bile Moskova’yı ziyaret etmek için bazı nedenler ortaya çıkardıklarını kaydetti.
Moskova’yı ziyaret eden turistler arasında yapılan anketlerin ziyaretçilerin tekrar başkenti ziyaret etmek istediklerini ortaya koyduğunu söyleyen Şpilko, turistlerin Moskova’yı tercih etmeleri arasındaki bir diğer nedenin de Rusya’nın 7 otelinin dünyanın en iyi 25 otel arasında olmasından kaynaklandığını kaydetti.
Çinlilerden sonra Rusya’yı en çok ziyaret eden turistler arasında Türkler yer alıyor. Geçen sene Türk turistler sayıca Fransız turistleri bile geçtiler. Verilen bilgilere göre Türkler, Rusların Türkiye’de yaz tatilinde neden bu denli eğlenceli ve sınırsızca tatil yapma istekleri olduğunu merak ettikleri için kışın nerede çalıştıklarını ve nasıl yorulduklarını öğrenmek adına Rusya’ya karşı her geçen gün daha fazla ilgi duymaya başladılar. Bu nedenle geçen sene ABD’li turist sayısında düşüş olmasına rağmen Türk turist sayısında artış olduğu da kaydedildi. (Gazetem Rusya)

tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER