Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarihi Harmantepe Kalesi turizme kazandırılacak

Sakarya’nın Söğütlü ilçesinin Belediye Başkanı Hüseyin Genç, tarihi Harmantepe Kalesi’nin

Sakarya’nın Söğütlü ilçesinin Belediye Başkanı Hüseyin Genç, tarihi Harmantepe Kalesi’nin turizme kazandırılması için proje hazırlandığını, hazırlanan projenin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na gönderildiğini bildirdi.

Hüseyin Genç, ilçe sınırları içinde olan 900 yıllık Harmantepe Kalesi’ni, yaklaşık iki yıl önce Sakarya Valiliği ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne yaptıkları müracaatlar neticesinde Söğütlü sınırlarına dahil ettiklerini söyledi. Belediye olarak kalenin gerekli bakımlarını yaptıklarını ve yollarını düzelttiklerini ifade eden Genç; “Kültür ve Turizm Bakanlığı’na verilmek üzere projemizi gönderdik. Bu 900 yıllık tarihi kalıntının turizme kazandırılması ve ziyarete açılması için tüm gayretlerimizi gösteriyoruz. Kalenin, ilçemiz sınırlarında bulunan ve halk dilinde Küçükakgöl diye bilinen bu gölle birleştirilmesi için de yollarını yaptık. Küçükakgöl ve Harmantepe Kalesi’nin arasında bulunan küçük su kanalında da çalışma yapacağız” diye konuştu.

tourmag-tarihiharmantepekalesiturizmekazandirilacak3

SÖĞÜTLÜ İLÇESİ TARIM, SANAYİ VE TURİZME KAZANDIRILACAK

Akçakamış yolu ile Küçükakgöl arsında tarla yolu olarak kullanılan bu yolları düzenleyip, tarihi kale ile birleştirerek turizme açmayı düşündüklerini de aktaran Başkan Genç; “Vatandaşların Sakarya ve il dışından, yurt dışından gelmesi için sebep olması lazım. Biz de diyoruz ki, Söğütlü’de bulunan tarihi yerler ve doğa alanları bir teşkil sebebi oluşturacak. Ben belediye başkanlığı görevine geldiğim günden beri bu tür alanları yakından takip ediyorum, Vatandaşlarımız gelsinler görsünler, 900 yıl önce yapılan Harmantepe Kalesi’nin güzelliğini. Hedefimiz ilçemizi tarım, sanayi ve turizme kazandırmak” dedi.

tourmag-harmantepe-kalesi

tourmag-tarihiharmantepekalesiturizmekazandirilacak2