World Chocolate Masters Seçmeleri 20-21 Şubat’ta

Yazar Özlem Şahin

Çikolata profesyonellerinin ve potansiyel adayların kendilerini gösterme fırsatı bulduğu 6. Dünya Çikolata Ustaları Yarışması (World Chocolate Master), Kasım 2015’de, Callebaut ve Carma markalarının desteğiyle Cacao Barry  markası tarafından Paris’te gerçekleşecek.

Dünya Çikolata Ustaları Yarışması (World Chocolate Masters) bütünüyle çikolatanın yaratıcı şekilde kullanımına adanmış; Callebaut, Carma ve Cacao Barry  markaları tarafından 2005 yılından bu yana her iki senede bir, Paris’te Salon du Chocolat (Çikolata Fuarı)’da düzenleniyor.

Paris’te düzenlenen Dünya Finali’ne yaklaşık 20 farklı ülkede yapılan seçmeler sonucunda belirlenen finalistler ülkelerini temsilen katılıyor ve kazanan “World Chocolate Master” (Dünya Çikolata Ustası) unvanını alıyor.

Türkiye’de ilk kez 2013 yılında yapılan ulusal seçmelerde Yiğit Zeyneloğlu rakiplerini geride bırakarak birinci seçilmiş ve ülkemizi Paris’te temsil etme şansına sahip olmuştu.  Önümüzdeki dönem ikincisi düzenlenecek olan 6. Cacao Barry World Chocolate Masters (Dünya Çikolata Ustaları) Ulusal Seçmeleri 20-21 Şubat 2015 tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün katkılarıyla santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleşecek.

World Chocolate Master 2014

Pastacılık ve şekerleme, restoran ve catering sektörlerinde çalışan ya da profesyonel mutfak eğitmeni olarak görev yapan herkes, çikolata ve kakao temalı hikayelerini ve eserlerini paylaşabildiği yarışmada 20 Ekim son başvuru tarihiydi. “Doğadan Gelen İlham” konulu yarışmada, ön eleme sonrasında belirlenen pastacıların ve çikolata ustalarının jürinin dikkatini çekmek için renkler, şekiller, kokular, dokular ile oynamaları bekleniyor.  Türkiye Ulusal Secmeleri’nin galibi, “Türkiye Çikolata Ustası” unvanını alma hakkını kazanacak ve ülkemizi 2015 Uluslararası Dünya Finali’nde Paris’te temsil etme şansına sahip olacak.

 

tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER