Turist sayısı artıyor, Pertek termal turizmle kalkınacak!

Yazar Haber Merkezi

Keban Baraj Gölü ve tarihi kale manzaralı termal tesisiyle konuklarını ağırlayan Tunceli’nin Pertek ilçesinin, termal ve sağlık turizminden daha fazla pay alması için çalışmalar sürdürülüyor.
Pertek Kaymakamı Memiş İnan,  yaptığı açıklamada, Tunceli’nin gelişime en açık ilçelerinden biri olan Pertek’in, ilçenin yaşamla iç içe meyve bahçeleri, tarihi kalesi, tarihi eserleri, Keban Baraj Gölü ve termal kaynaklarıyla ilgi odağı olduğunu belirtti.

Yörenin termal turizm potansiyelinin değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden İnan, “İlçemiz, son yıllarda yapılan yatırımlarla cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” dedi.

 
İlçedeki termal tesisten faydalanmak isteyenlerin sayısının her geçen gün artığını ve bunu çok önemsediklerini vurgulayan İnan, şunları söyledi:
“Singeç Deresi Kaplıcaları ve 2010 yılında ilçe merkezinde faaliyete geçen termal otel, Pertek’in termal turizmde gelişebilirliğini ortaya koymaktadır. Termal suyumuzun pek çok faydası olduğu biliniyor. Bu suyu kullanan vatandaşların memnuniyetlerini kendi çevresine anlatması sonucu her geçen gün gelen ziyaretçi sayısı katlanarak artıyor. Ziyaretçi sayısının artması, ilçemize ekonomik olarak katkı sağlamasının yanında tanıtımımıza da önemli katkı sağlıyor, hoşgörü kültürünü de beraberinde getiriyor.”

 

Pertek Belediye Başkanı Recai Vural da ilçede 2010 yılından bu yana hizmet veren termal tesisin, tarihi kaleyle ön plana çıkan ilçenin termal suyuyla da anılar hale gelmesini sağladığını dile getirdi.
Termal otelin bünyesindeki sudan istifade eden insanların sağladığı katkıyla Pertek’in tanınırlığının her geçen gün arttığını vurgulayan Vural, şunları kaydetti:
“Termal tesis, ilçeye yurt içi ve yurt dışında turist çekmeye başladı. Atatürk ‘ün ‘Sen Pertek değil, Birtek’sin’ sözüne mazhar olmuş, türkülerde ‘İnan ki cennetten güzelsin Pertek’ diye anılan şirin ilçemizin termal turizm potansiyeli, yöremizin tanıtımında çok etkili olmuştur. Bölgemizde ilk kez böyle ciddi ve büyük yatırımla açılan termal tesis, ilçemizi yerel ve ulusal basında haber odağı haline getirmiştir. İlçemizin farklı birçok potansiyelinin tanıtımı için Pertek Termal Otel çok faydalı olmaktadır. İlçeye gelen turist sayısının artmasıyla yöre esnafı para kazanmaya başladı. Esnaf kazandıkça herkesin yüzü gülmeye başladı.”

 
Pertek’in termal turizm potansiyelini maksimum düzeyde kullanabilmek ve bölgeye yeni yatırımcılar çekmek için birtakım çalışmalar yürüttüklerini belirten Vural, şöyle devam etti:
“Termal turizm ve buna bağlı olarak sağlık turizmi açısından yeni yatırımların yapılabilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde gerekli fizibilite çalışmaları yürütülmektedir. Müteşebbislerle de görüşmeler yapılmaktadır. İlçemizin termal turizm potansiyelinin değerlendirilmesi için belediye olarak tanıtım ve organizasyonlar düzenliyoruz. Fırat Havzası Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği ile hazırlamakta olduğumuz projeleri en kısa sürede faaliyete geçirmeye çalışmaktayız. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve diğer bakanlıklar nezdinde gerekli müracaatlarımızı yaptık ve proje aşamasında olan çalışmalarımızı 2015 yılından itibaren hayata geçirmek istiyoruz.”
Turist sayısı her yıl artıyor
Pertek’teki otelin genel müdürü Selçuk Şamlıoğulları ise Türkiye ‘de sağlık turizminin son yıllarda hızlı yükselen bir trend gösterdiğini dile getirerek, bunda termal otellerin büyük rolü olduğuna dikkati çekti.

 
Şamlıoğulları, 2010 yılında hizmete açılan tesisin ihtiyaçlara cevap vermek için her sene daha da büyüdüğünü ve sağlık turizmi açısından önemli bir merkez haline geldiğine işaret etti.
Tesisin, sıcaklığı 37-40 dereceyi bulan kaplıca suyunun içerisindeki minerallerle birçok hastalığa şifa kaynağı olduğunu savunan Şamlıoğulları, suyun aynı zamanda “doğal maden suyu” olma özelliği taşıdığını anlattı.
Göl ve kale manzaralı tesis
Keban Baraj Gölü ve tarihi Pertek Kalesi manzaralı termal tesis, şifa arayan yerli ve yabancı turistlerce tercih ediliyor.
Pertek feribot iskelesine 250 metre mesafede bulunan ve 32 bin metrekaresi kapalı 446 bin metrekare alana sahip tesiste, yarı olimpik havuzlar, çocuk havuzları, aquapark, termal havuzlar, aile banyoları, hamam ve sauna da bulunuyor. Termal suyun eklem rahatsızlıklarından kemik erimesine, mide ve bağırsak hastalıklarından egzama, sedef, akne gibi cilt rahatsızlıklarına iyi geldiği belirtiliyor.

tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER