Trakya’nın renkleri Travel Expo Ankara’da sergilendi

Yazar Kadir Toprakkaya

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen Travel Expo Ankara Turizm Fuarı 2017, ATO Congresium’da yapıldı. Türkiye’den 42 ilin yanı sıra 7 ülkeden de katılımın olduğu fuara Trakya Kalkınma Ajansı koordinasyonunda katılan Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli illeri, Trakya’ya özgü değerleri sergileme imkânı buldu.

İran ve Kıbrıslı turizmcilerin onur konuğu, Diyarbakır’ın ise kardeş şehir olarak temsil edildiği fuar, başkent Ankara için büyük önem taşıyor. Fuarda Ankara ve çevresi başta olmak üzere, tüm Türkiye’nin turizm ürünlerinin tanıtım ve pazarlaması yapılıyor. Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği’nin (ATİD) ana sponsor olarak görev aldığı Travel Expo Ankara’da sektör temsilcileri, on binlerce tüketiciyle aynı platformda buluşma imkanı buldu.

TRAKYA’NIN HEDEFLERİ İÇİN ANKARA PAZARINA DA İHTİYAÇ VAR

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman tarafından açılışı gerçekleştirilen fuara, Trakya Kalkınma Ajansı koordinasyonunda Tekirdağ, Edirne, Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri de katıldı. Fuar açılışında hazır bulunan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya’nın turizmdeki hedeflerini gerçekleştirmek için Ankara pazarına da ihtiyaç duyduklarını bildirerek, şunları ifade etti:

YÖRESEL LEZZETLER VE EL SANATLARI TANITILDI

“Bizim öncelikli hedef pazarımız İstanbul, sonrakiler ise Ankara, İzmir ve diğer büyükşehirlerimiz. Travel Expo Ankara Turizm Fuarı, ikinci kez katıldığımız bir fuar. Bu yıl, geçen seneye göre daha hareketli geçti. Burada bazı tur firmaları ile temas etme fırsatımız oldu. Onlara Kırklareli merkezli çalıştığımız Eko Turizm Projesi ve oluşturulan tur paketleri hakkında bilgiler verdik. Önümüzdeki ay da arkadaşlarımız bu tur paketlerinin tanıtımı konusunda Ankara ve İzmir’de turizm acentaları ile bir araya gelecek. Burada Edirne standımızda Edirne’ye özgü Edirnekâri sanatını, mis sabunu sanatını, kispetçiliği, ipek böceği kozası işlemesini ve talika yapımını anlattık. Tekirdağ’da ise Şarköy’ün zeytin ve zeytinyağını, Karacaklavuz dokumalarını, peynir helvasını; Kırklareli’de de hardaliye, boza ve beyaz peynirimizi tanıttık. Toplam dört gün süren fuar süresince stantlarımızda bulunan el sanatları ustalarımız, ziyaretçilere dönük uygulamalar gerçekleştirdi ve misafirlerimiz yöresel lezzetlerimizi tatma imkanı buldu. Trakya’da öne çıkan el sanatlarımızı ve bölgemize özgü tatlarımızı her platformda anlatmaya devam edeceğiz.”

Datça ve Bozburun

tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER