Trakya Bölgesi’ne turizm geliyor

Yazar Kadir Toprakkaya

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Bakanlığı’nın proje ortaklığını yürüttüğü, Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) tarafından desteklenen Trakya Turizm Rotası Projesi’nin tanıtım toplantısı İstanbul’da yapıldı. Ceylan Intercontinental Oteli’nde gerçekleşen buluşmada Trakya Bölgesi’nin doğa, tarih, lezzet ve inanç turizmi envanterleri ile bölge halkı, seyahat acenteleri, yerli ve yabancı turistler için turizm noktası haline getirileceğinin konuşulması, katılımcılar tarafından büyük sevinçle karşılandı.

Toplantıya proje ortağı olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz, Kırklareli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Vatansever Toylan ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin katıldı. Trakya Turizm Rotası Projesi; 2016 yılında Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteği ve Kırklareli Üniversitesi koordinatörlüğünde; Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illeri belediyeleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, üniversiteleri ve Trakya Turizm İşletmecileri Derneği gibi proje ortakları olan kurumlarla hayata geçirildi.

trakya-ajansi

2014 yılında Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği’ne getirilen Mahmut Şahin, Turizm Yolları Projesi “Benim Avrupalı Kentim” belgeselinde yer almış ve bölgenin turizm potansiyeli o sıralarda gündeme gelmişti…

TANITIMIN TEK ÇATIDAN YAPILMASI

Planlanan projede Trakya Bölgesi’nde yer alan Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerinde birbirinden bağımsız yürütülen projelerin tek çatı altında toplanarak, turizm noktalarının ortak tanıtımının yapılması ve bölgenin gelişmesine katkı sağlanmasının hedeflendiği bildirilirken, bunun her anlamda olumlu sonuçları olabileceği dile getirildi.

TURİZM YÖNÜNDEN CAZİP HALE GETİRİLECEK

Toplantıda, projenin tek çatı altında yönetim hedefleri ile birlikte Trakya Bölgesi’ndeki kurumların bir araya gelerek işbirliği yapması, bölgeye yeni turizm alanlarının kazandırılması gibi hedeflerin de olduğu açıklandı. Trakya Bölgesi’nin doğası, tarihi, lezzet durakları ve inanç turizmi gibi değerlerinin tespit edilerek, turistik cazibeleri konusunda halkın bilinçlendirilmesi, yok olmaya yüz tutmuş kültürel değerlerin yeniden canlandırılmasının yanı sıra farkındalık yaratılması konusunda çalışmaların hızlandırılacağı bildirildi. Bölgede kara, hava ve su sporlarına uygun mekanların belirlenerek; yelken sporları, su altı sporları, sportif olta balıkçılığı, rafting, mağara turizmi, dağcılık, avcılık, yamaç paraşütü vb. doğa sporlarına uygun yerlerin tespit edilmesinin de planlandığı çalışmada,  potansiyel yatırımlar için girişimcilere zemin hazırlanmasının da düşünülmüş olduğu ifade edildi. Bir başka ilgi çekici nokta ise turizm güzergahlarının rota ve istasyonlarının, dinlenme ve ihtiyaç giderme noktalarının haritalarda işaretlenerek, bilinirliğinin arttırılması düşüncesi oldu.

Trakya Bölgesi

Kırklareli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Vatansever Toylan; “Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ illerinin İl Kültür Turizm Müdürlükleri, üniversiteleri, belediyeleri ve Trakya Turizm İşletmecileri Derneği’nin bir araya gelerek bir turizm platformunun oluşturulması ve bölgeye yönelik ortak bir tanıtım stratejisinin hayata geçirilmiş olmasını büyük kazanç olarak görüyorum” şeklinde konuştu…

tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER