Sömestrda bu fırsat kaçmaz!

Yazar Haber Merkezi

Türkiye’de yetişen şifalı ve endemik bitkilerin hemen hemen hepsinin yetiştiği bölgedir Kapodokya. En canlı kırmızı “Gerçek Türk Kırmızısı” Kapodokya yöresinde yetişen ve bilimsel adını da Kapodokyadan alan “Alkanna Cappodocica” Boya Otu olarak bilinmekte ve köklerinden kırmızı boya elde edilmektedir. Endemik bitkileriyle elde edilen renklerle süslenen Kapodokya Kültürel Mirasımızdır.

k1

Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray, Kayseri illerini için alan, Dünyada eşi benzeri olmayan, 220 tür bitkinin yetiştiği, şifalı ve endemik bitkileriyle zengin bu bölgede vadiler, yol kenarları, dağlar, taşlar bu güzelliklerle doludur. Şifalı otlar içinde adaçayı, alıç, kapari, ayva, armut, badem, bamya, böğürtlen, buğday, ceviz, çörekotu, domates, ebegümeci, elma, erik, fasulye, hardal, havuç, kekik,ıhlamur, öksürük otu, maydonoz ve endemik bitkilerden ise Nevşehir yabani sarımsağı, cehri, çivit, çöven, ızgın, kazotu, Kapodokya Madımağı, Kapodokya yoğurt Otu’nu sayabiliriz.

k2

Gelelim Kapodokya Mutfağına;

Bu zengin bitki örtüsüyle gelişen mutfakta patates, mercimek, kabak, buğday, nohut, fasulye en çok kullanıla ürünlerdir. Toprakdan yapılmış çömlek ve tandır’da yapılan yemekler ile damaklara hitap etmektedir. Lezzet turları ile seyahat programları düzenleyen Gezgin Damaklar bu bölgenin tarihi, doğa güzelliklerinin yanında folklorik yaşamını ve lezzetlerini kapsayan turlar düzenledi…

İlki sömestr dönemine denk gelen bu seyahatte gezginler, panoramik Kapadokya, tatların yer altı şehri, Karavezir Mehmet Seyyid Paşa Külliyesi’ni, Açıksaray Aşk Vadisi, Göreme Açık Hava Müzesi’nde Elmalı Kilise, Yılanlı Kilise, Kızlar Manastırı, Karanlık ve Tokalı Çavuşin Kiliseleri, Paşabağları Vadisi ve Dervent vadisi, Ürgüp Peri Bacaları, Sinasos, Soğanlı Vadisi, Karabaş Kilisesi ve Yılanlı Kilise gibi kayaya oyulmuş anıtları, Tatlarin Avanos, Hacı Bektaş Veli, Dergahı ve Müze’sini görecekler.

k3

 

Gezgin Damaklar’ın bu turuna katılan gezginler, Falafel, Et ve Sebze güveç, Baklava, Köpoğlu, Fava, Ekmek Salatası, Pastırmalı börek, Yoğurt Çorbası ( Yarmalı ve Nohutlu ),( Kuru Fasulye ve Mantı ), Testi Kebabı, Güveç veya Hünkar Begendi,Kayısı ve Tahinli İncir tatlısı gibi enfes lezzetlerle bir damak ziyafetine tanık olacaklar.

 

Göreme – Ürgüp-Hacı Bektaş

30 OCAK – 01 Şubat /2015 – Gidiş ve Dönüş Uçakla

www.gezgindamaklar.com

Tel: 0216 348 53 90

tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER