Sofitel İstanbul Taksim’in mutfağı Mehmet Oğurtan’a emanet

Yazar Haber Merkezi

Lüks otel mutfaklarında 20 yılı aşkın süredir görev alan Mehmet Oğurtan, İstanbul’da yeni açılan Sofitel İstanbul Taksim’in Executive Şefi oldu. Otelin pastane şefliğine ise Faik Toktaş getirildi.

Son olarak Raffles Istanbul’da çeşitli görevlerde bulunan Oğurtan, burada Türkiye’nin ilk füzyon restoranı ve Pan Asya mutfağı ISOKYO’nun da mutfağında çalıştı. Otel mutfağına hakim olan Mehmet Oğurtan, daha önce Ritz Carlton İstanbul ve Barbaros Bay Bodrum otellerinde de Sous Şef sorumluluğunu üstlenmişti.

20 YILDIR MİSAFİRLERİNE EN ÖZEL GASTRONOMİK DENEYİMLERİ YAŞATIYOR

Oğurtan, 20 yılı aşkın süredir otellerde misafirlere en özel gastronomik deneyimleri yaşatırken; Ulus29, Güverte Bodrum ve Getti gibi sevilen restoranların mutfağına da lezzet kattı. Amerikalıları balzamik, sızma zeytinyağı gibi ürünlerle tanıştıran Dean & Deluca’nın Istanbul şubesinde Chef de Cuisine pozisyonunda bulunan Mehmet Oğurtan, hünerlerini artık Sofitel İstanbul Taksim mutfağında sergileyecek.

Faik Toktaş
LEZZETLİ PASTANE ÜRÜNLERİ FAİK TOKTAŞ’IN ELİNDEN ÇIKACAK

Fransız ekolünün önemli parçalarından biri olan pastaneler, Sofitel markası için de son derece önemli. Misafirlerine daha önce deneyimlemedikleri bir pastane deneyimi sunacak olan Sofitel İstanbul Taksim’de ekmekler, makaronlar, ekler pastalar ve daha nice pastane lezzeti Şef Faik Toktaş’ın ellerinden çıkacak. 2014-2017 yılları arasında Raffles Istanbul’da bölüm şefliği yapan Toktaş, 2017-2019 yılları arasında Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da yer alan Best Western Plus Otel’de pasta şefi olarak görev aldı.

tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER