SKAL International Marmara Kulübü’nün Kasım ayı buluşması, Ümraniye’de bulunan Mercure Otel’de gerçekleşti. Otelin genel müdürlüğü görevini yürüten İrem Tinli Angün’ün ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe, SKAL Federasyonu Başkanı Faik Alsaç ile SKAL Dünya Şeref Üyesi Somer Özkök de katıldı.
ÖMER KARTIN KONUK KONUŞMACI
SKAL International Marmara Kulübü Başkanı Mert Okan’ın açılış konuşmasıyla başlayan gece, Antalya organizasyonu ve Kırklareli’nin Vize ilçesine yapılan ziyaretler hakkında bilgi paylaşımında bulunulmasıyla sürdü. TUROYD Başkanı Ali Can Aksu’nun da konuklar arasında yer aldığı gecenin bir de konuk konuşmacısı vardı. TÜRSAB Gastronomi İhtisas Başkanı ve Gastronomi Turizmi Derneği Kurucusu Ömer Kartın, etkinlik kapsamında gastronomi turizmine olan katkılarından bahsetti.
“TÜRKİYE, GASTRONOMİDE İLK 3 ÜLKE ARASINDA OLMALI”
Türkiye’nin gastronomi alanında dünyanın en zengin ülkeleri arasında olması gerektiğini dile getiren Kartın; “Ancak maalesef ilk 10’da bile değiliz. Oysa ilk üç içinde olmamız gerekir. Türkiye olarak bu kadar doğal zenginliğin sağladığı seçenekler karşısında ilk sıralarda yer alamayışmızın nedenleri, gastronomi sektöründeki eksikliklerdir. Bunlardan yola çıkarak, 2016 yılında Gastronomi Turizm Derneği’ni kurduk. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda yapacağımız başarılı çalışmalarla bu hayalimiz gerçekleşecek ve Türkiye gastronomide ilk sıralarda yer alacak” şeklinde konuştu.
“Kİ ZOMBA” DANS PERFORMANSI
Etkinlikte bir de dans performansı vardı. SKAL International Marmara Kulübü üyeleri arasında yer alan Ahmet Hamza ve Dilaver Doğru’ya dans dersi veren Cansu Yurtbay, ekibiyle birlikte gecenin konukları arasındaydı. “Ki Zomba” adlı bir dans modelini benimseyen dans eğitmeni Yurtbay, sergilediği performans ile göz doldurdu.