Kadir Toprakkaya

İtalyan Mutfağı Haftası, Kasım ayında başlıyor

İtalyan Mutfağı Haftası, Kasım ayında başlıyor
Yazı boyunu düşür Yazı boyunu yükselt Font boyutu Yazdır

Gerçek İtalyan lezzetlerinin tanıtılacağı İtalyan Mutfağı Haftası, dünya ile eşzamanlı olarak Türkiye’de de başlıyor. Kasım ayında tutkunları ile buluşacak lezzetleri, uzmanlar bir kez daha değerlendirecek.

Türk tüketiciler ile gastronomi profesyonellerine gerçek İtalyan ürünlerini tanıtmayı amaçlayan “İtalyan Mutfağı Haftası” ve “Autentico Italiano” programları, 21-27 Kasım tarihleri arasında tüm dünyada eşzamanlı olarak İstanbul ve Türkiye’nin birçok şehrinde gerçekleşecek. “Autentico Italiano” projesinin etkinlik programı, 12 Ekim Çarşamba günü İtalya Büyükelçisi Luigi Matiolo’nun ev sahipliğinde Venedik Sarayı’nda açıklandı.

AÇILIŞ KONUŞMASI İTALYA BÜYÜKELÇİSİ LUİGİ MATİOLO’DAN

İtalya’ya özgü lezzetlerin tanıtılacağı projenin programı için düzenlenen basın toplantısı açılış konuşmasını İtalya Büyükelçisi Luigi Matiolo yaparken; diğer konuşmacılar arasında İtalyan Ticaret ve Tanıtım Ajansı (ITA) İstanbul Direktörü Aniello Musella, İtalyan Mutfak Akademisi’nin ünlü şefi Aldo Kaslowksi, ALMA Uluslararası Network Koordinatörü Veronica Filippi ve MSA Pazarlama ve İletişim Yöneticisi Ayşe Uğural da yer aldı.

İtalyan Mutfağı Haftası

İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR’DE

“Settimana della Cucina Italiana” konseptiyle 21-27 Kasım 2016 tarihleri arasında dünya genelinde gerçekleşecek olan ve İtalya menşeili ürünlerin gastronomi profesyonelleri ve tüketicilere tanıtıldığı İtalyan Mutfağı Haftası ve Autentico Italiano programları; İtalyan Kültür Merkezi, İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı, Mutfak Akademisi ve İtalyan Lisesi IMI işbirliğiyle İstanbul, Ankara ve İzmir’de bu kültürün sevenleriyle buluşacak. Projede Türkiye’nin önde gelen İtalyan restoranları Eataly, Aida – Vino e Cucina, AzzuR (Movenpick Hotel), Carluccio’s, Emporio Armani Ristorante, La Scarpetta, Paper Moon ve Ankara’daki Peperoncino ile Hilton Hotel de yer alacak.

OTANTİK VE GURME ÜRÜNLERİNİ YAKINDAN TANIMA FIRSATI

Zengin etkinlik takvimi ile İtalyan Mutfağı Haftası’na güç katan “Autentico Italiano” projesinde ise, İtalya’nın otantik ürünleri ve bu ürünlerin çeşitliliğini alanlarında uzman İtalyan şef ve eksperler, gastronomi profesyonelleri ve tüketiciler ile paylaşacak. Autentico Italiano projesi kapsamında düzenlenecek workshop’lar ile İtalya’nın otantik ve gurme ürünlerini yakından tanıma fırsatı yakalayan gastronomi profesyonelleri, ayrıca dünyaca ünlü İtalyan Mutfak Akademisi (ALMA) şeflerinin MSA’da (Mutfak Sanatları Akademisi) düzenleyeceği İtalyan yemekleri kurslarına da katılma fırsatı yakalayacak.

Bir Cevap Yazın

vakıf taşdelen su

noyadecor