Cappadox 10 bin kişiyi ağırladı

Yazar Oktay Emlik

Bu yıl dördüncü edisyonu gerçekleştirilen müzik, çağdaş sanat, gastronomi ve açık hava festivali Cappadox; Amerika’dan Çin’e, Japonya’dan Brezilya’ya tam 10 bin kişiyi ağırladı. Ulusal ve uluslararası çağdaş sanatçıları ve Kapadokya’dan ilham alan üretimlerini sanatseverlerle buluşturan Cappadox’un bu yılki teması “sessizlik” oldu.

İlki 2014 yılında başlatılan ve Pozitif tarafından Volkswagen ana sponsorluğu ile düzenlenen Cappadox’ta; Garanti Bankası, Fizy, Lifecell, Columbia, Levi’s, Kendine Has, About Nights ve TV+ desteğiyle katılımcılar da 6 gün boyunca unutulmaz deneyimler yaşadı. Festivale ABD, Japonya, Çin, Brezilya, Fransa, Almanya ve İtalya’dan çok sayıda katılım oldu. Festivalin biletleri, Mobilet sitesinden ve mobil uygulamasından son güne kadar satıldı.

ATÖLYELERE YOĞUN İLGİ

Bu yıl Uçhisar, Göreme ve Ortahisar belediyelerinin desteğiyle bu üç kasabaya yayılan Cappadox kapsamında canlı müzik, çağdaş sanat sergisi, sanat performansları, atölyeler, gastronomi tadımları, açık hava yürüyüşleri, bisiklet turları, koşu, yoga ve meditasyondan oluşan toplam 141 etkinlik, 9 çağdaş sanat performansı, 65 atölye, 21 farklı mekanda gerçekleşti. Yerel zanaatkârlara yer veren pazar yeri alanında gerçekleştirilen atölyelere de ilgi büyük oldu.

DÜNYACA ÜNCÜ SANATÇILAR KAPADOKYA’DA BULUŞTU

Caz, rock, folk, elektronik, Türk Halk Müziği ve dünya müziğinin tüm renklerini barındıran müzik programında Mulatu Astatke, İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions, Yaza Ahmed, Gaye Su Akyol, Ala.ni, Hey! Douglas, Nicola Cruz, Ceylan Ertem, Birsen Tezer, Kalben, Erkan Oğur Quartet, BaBa ZuLa, Ahmet Aslan, Christian Löffler,  Mercan Dede, Gigi Masin, Dijf Sanders, Chihei Hatakeyama, Flamingods, Fontan, The Dwards of East Agouza, Populous, Cero39, Mousike, TSU!, Islandman ve Duman dahil gün doğumu konserleriyle birlikte 31 konser verildi. Kapadokya’nın coğrafyasıyla bütünleşen birbirinden özgün mekanlarda canlı performanslar sergilendi, kimi zaman seyircilerin arasından vadilerde yankılanan şarkılar söylendi.

ÇAĞDAŞ SANAT SERGİSİ, 9 TEMMUZ’A KADAR ÜCRETSİZ

Küratörlüğünü Fulya Erdemci’nin ve Yardımcı Küratörlüğü’nü Ilgın Deniz Akseloğlu’nun yaptığı; Ali Kazma (İstanbul), Aydan Murtezaoğlu & Bülent Şangar (İstanbul), Babi Badalov (Paris), Bettina Hutschek (Berlin/Valletta), Cansu Çakar (İzmir), Chapuisat Kardeşler (Cenevre), Erkan Özgen (Diyarbakır), Haig Aivazian (Beyrut), Hale Tenger (İstanbul), İnci Eviner (İstanbul), RAAAF (Amsterdam), Rossella Biscotti (Brüksel/Roma), Sarkis (Paris/İstanbul) ve Susan Philipsz’in (Stockholm/Berlin) katılımıyla Türk ve uluslararası sanatçıların “Sessizlik” teması etrafında coğrafyaya özel ürettikleri işlerinin yer aldığı, 19 eserin vadi rotasına yerleştiği Cappadox Çağdaş Sanat Sergisi, Ortahisar Balkanderesi Vadisi’nde 9 Temmuz’a kadar devam ediyor. Sergiyi ücretsiz gezmek mümkün.

cappadox

tourmag turizm dergisi

İLGİLİ HABERLER